Патладжанена лазаня - Eggplant lasagna
Съставки
3 патладжана
олио за намазване
300 мл доматен сос ( използвах домашен )
1 ч.л. сух риган
4-5 ч.л. песто от босилек
150 г веган или обикновена моцарела
50 г веган пармезан или обикновен
1 връзка магданоз
сол и пипер
Инструкции
1. Нарежете патладжаните по дължина на филии с дебелина 5-6 мм. Ако по принцип ги накисвате в солена вода за 20-30 минути, направете го. След това отцедете, подсушете с кухненска хартия. Намажете ги с олио.
2. Поставете ги в тава, застлана с хартия и изпечете от двете страни под грила на фурната до леко покафеняване. Изпечете всички парчета по този начин.
3. Покрийте дъното на тавичката, в която ще печете лазанята с доматен сос. Наредете сравнително еднакви патладжанени парчета, така че краищата им да излизат поне наполовина навън. Поставете в центъра по-голямо парче патладжан или две малки. Намажете с доматен сос, поръсете риган, настържете моцарела. Поставете други две или три парчета патладжан. Намажете отново доматен сос, поръсете риган, моцарела. Ако имате още патладжан и място, наредете още един ред. Когато приключите с всички парчета, загърнете ветрилообразно тези, които са встрани на тавата. Вижте снимката. Намажете отгоре доматен сос, настържете пармезана.
4. Поставете в загрята на 180 С фурна и печете 30-35 минути. Извадете, оставете около 10 минути. Поръсете със ситно нарязан магданоз и песто. Сервирайте.
Споделете с мен, ако си приготвите това ястие. Ще се радвам да видя вашите снимки.
Споделете в Instagram, като ме маркирате с @vkusnosbety и използвайте #vkusnosbety hashtag (хаштаг) Голяма радост ми носи да виждам вашите снимки и впечатления. Винаги споделям в Stories вашите постове.
Любимо, тук и красиво!
ОтговорИзтриванеКрасивите хора виждат навсякъде красота! Благодаря ти!
Изтриване