Шишчета с тофу и зеленчуци - Tofu Skewers with Vegetables
Цветно, красиво, вкусно, насищащо и бързо за приготвяне. Анонсирам ястието съвсем кратко, но ако приготвите, предполагам това ще си помислите и вие.
Много е вкусно и с халуми, вместо с тофу.
Продукти:
* 250 г тофу с кимион
* 1 зелен пипер
* 1 червен пипер
* 1/2 червен лук
* малко олио за намазване на шишовете
* редуцирано балсамико за поръсване
1. Шишовете се намазват с олио.
2. Тофуто се нарязва на кубчета с приблизителни размери 2,5/2,5 см.
3. Зеленчуците се нарязват на парчета с подобен размер.
4. Всички продукти се нанизват на шишчетата като се редуват.
5. Пекат се във фурната на опция грил с обдухване за по 5 минути от двете страни.
6. Сервирайте топли. Поръсете с редуцирано балсамико при поднасяне.
3-4 шишчета, заедно със свежа салата са напълно достатъчни за обяд или вечеря.
Ей такива порции обожавам! Хем ти е лекичко на стомаха, хем си се нахранил хубаво. :) Бети, поздравявам те за избора! :)
ОтговорИзтриванеУсмихната вечер!
Радвам се, че ти харесва, Гери!
ОтговорИзтриванеУсмивки и на теб!
Looks delicious.
ОтговорИзтриванеThank you!
ИзтриванеОтдавна не съм те посещавала, Бети, но нищо не се е променило при теб.....все така вкусно и красиво представяш чудесни рецепти!
ОтговорИзтриванеПрегръдки! Хубава нова седмица!
Ивана, винаги се радвам да те видя тук!
ИзтриванеПрегръдки и за теб!
Чудесни са Бети.Аз от доста време не употребявам тофу, не знам как го правят, но ми предизвиква страхотни киселини и болки в стомаха.Но този вариант с халуми също е чудесен.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Когато имам врече сама си приготвям тофу. За коагурипатето на соевото мляко използвам лимонов сок. Не знам какво използват в производството. Възможно е да е от тази съставка.
ИзтриванеHello dear Bety!!!
ОтговорИзтриванеWhat a delicious recipe!!
It looks so tasty!!
I like your food photography!!
Have a lovely week!!
Thank you for your sweet comment!Hugs!
Dimi...
Dimi ,
Изтриванеthank you for your lovely comment!
Wow delicious post!!! thank you so much for your comment!!!
ОтговорИзтриванеwould you like to follow each other? let me know...I always follow back.
Besos, desde España, Marcela♥
Thank you, Marcela!
ИзтриванеВсеки ден се отбивам, за да проверя дали не си сервирала нова порция красота. Ще опитам предложението ти с халуми.
ОтговорИзтриванеАни
Ани, радвам се, че се отбиваш и ти харесва този път! И че този път реши да ме зарадваш с коментар.
ИзтриванеHuummmm...Se ven deliciosos .
ОтговорИзтриванеGracias por tu visita.
Besos.
Thank you, Laura
ИзтриванеАбе това тофу що така не ми допада? Ама с обикновено бяло сиренце ще ми е чудесно през лятото;)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Бети!
Опитвала ли си тофу печено на тиган или във фурна? Вкусът е много по-добър от този на сурово тофу. Може и да се пържи, но аз по принцип много рядко пържа каквото и да е. Обикновено саламурено ще се стопи и ще падне ми се струва. Но халумито се задържа добре.
ИзтриванеТочно така бих го описала и аз,Бети,както и ти в анонса!Към тофуто имам някакъв предразсъдък и убеждение,че не би ми харесало,но виж с халуми ще ги направя,разкошни шишчета!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеРоси, аз за първи път го опитах в китайски ресторант, сготвено. Всъщност доколкото определих беше запечено в уок и добавено към приготвените зеленчуци със сос. Разбира се с типичния соев сос за тази кухня. Допадна ми и покрай зет ми, за когото винаги зареждам у дома, когато са нагости приготвям относително често. Вече и за нас. От любопитство опитах и сурово, когато си направих за първи път сама тофу, Опитвала съм и купено, не ми е толкова вкусно, както когато се запече. Бих го оприличила на халуми, но не е толкова солено. Ще се радвам, ако преоодолееш задръжките си и опиташ някой път :)
ИзтриванеБети, първата снимка изпълни с цвят целият януари:)! Толкова колорит и свежест има тук! Чудесни шишчета и аз се каня да си пекна тофу, да го видя, как е запечено, ама нещо все на уцелвам на вкусно такова. Трябва да е прясно ли, нямам представа какво влияе върху избора на правилното сиренце. Голяма красота е тук и голяма прегръдка имаш от мен!:)
ОтговорИзтриванеКате, досега винаги съм купувала на фирма "Квирест" ООД виж тук как изглеждат опаковките-http://www.kvirest.vibs.bg/
ИзтриванеНа мен любимо ми е това с кимион. В Кауфланд съм виждала само натурално. И то е вкусно, което и да купя или дори сама да си направя винаги го запичам. Заглеждала съм се в срока на годност- около месец е във вакумирана опаковка.
Надявам се да ти допадне, ако опиташ!
Усмивки за теб!
За мен с халуми моля:)
ОтговорИзтриванеАма много здравословно го подкара ти, дай нещо по калорично:))
Веси и аз обичам халуми, макар че много солено ми идва, но пък обичам дъвчащата му текстура. Тофуто след запичане също е леко дъвчащо и не е солено.
ИзтриванеЩе има и калорични....:))
Напоследък често уж коментирам, а после ме няма. Вчера казах, че тофу-то не ми е любимо, но усещам как с обикновено сиренце, тези шишчета ще ме зарадват;) С някой от следващите сезони. Прегръдка, Бети!
ОтговорИзтриванеГрешката отново е в моя телевизор, Марта. Няколко дни с тежки маси.... и невъзможност да вляза тук :))
ИзтриванеДа не се повтарям- по-горе писах за бялото сирене...
Извини ме и ти благодаря!
Прегръдка и за теб!
Много си падам по тофу и тези шишчета определено му подхождат! Напомняш да си взема и направя, защото много отдавна не съм имала тофу в хладилника...
ОтговорИзтриванеУсмихната сряда ти желая, Бети! От мен, прегръдка!
Тики, радвам се, че ти харесва тофу и ти допадат тези шишчета!
ИзтриванеПриятна вечер!
Усмивки!
Izgleda fenomenalno!!!
ОтговорИзтриванеPozdrav.:*
Blagodaria Ljubinka!
Изтриване