Луковици лалета - топящи се в устата маслени бисквити - Tulip bulbs - Melt in your mouth butter cookies
Тази събота беше посветена на градината. Събрахме крушите, ябълките, последното грозде от лозите,...ах, как хубаво мирише... Обрахме дюлите, някои от които наредих покрай прозорците в антрето на къщата, както правеше едно време баба ми...Искам, всеки път като отворя вратата да ме посреща този неповторим аромат от детството ми....Хе, хе , вече съм голяма, и сега с моите деца се грижа за градината, така, както като бяхме деца със сестра ми и с мама и баба навремето.... Радвам се, че на тях им харесва и потъват в градината с удоволствие....Почистихме прецъфтелите едногогдишни растения и засадихме някои нови луковици - нарциси, лалета, зюмбюли, някои храсти...Много обичаме краткия отдих на чаша чай в градината, сред всичките аромати и цветове на есенни листа и цветя иплодове. За този момент приготвих тези бисквити. Неви, пожела бисквити -гъбки, които не бях правила отдавна, направих и гъбки и луковици. Ако и на вас ви предстои градинска работа на двора или на терасата, за заслужения момент на отдих и за повече настроение, направете си и вие такива " луковици".
Продукти:
* 100 гр. краве масло на стайна температура
* 1 чаена чаша фина кафява захар
* 2 яйца на стайна температура
* 1/2 ч.л. ванилов екстракт
* 3 чаени чаши царевично или тапиока нишесте
* 1 чаена чаша брашно
* 2 ч.л. бакпулвер
* 4 супени лъжици какао
* шепа сурови цели ядки шамфъстък
Приготвяне:
1. Разбийте на крем захарта с маслото,добавете 1 по едно яйцата, като продължавате да разбивате.Добавете царевичното нишесте като разбърквате с вилица и после с ръце. Знам, че по- лесно ще ви се види да го направите с миксера, но нишестето ще се понесе като облак, затова препоръчвам да го добавите като разбърквате с вилица. Постепенно добавете пресятите заедно брашно и бакпулвер. Омесете тесто. Оставете да престои в продължение на 10 минути.
2.Направете с ръце топчета с големина на средно голям орех. От единия край издължете вретеновидно. Оформете всички топчета като луковици по този начин. Дооформете с пръсти потопени в какао Когато приключите с всички луковици, измийте ръцете си. От към страната на връхчето вкарайте 2-3 ядки шамфъстък.
3.Загрейте фурната до 170 С с обдухване или 190 С без обдухване. Поставете в тавата за печене лист хартия и наредете луковиците върху нея.Оставете около 1,5-2 см разстояние между тях.
4. Печете 15-20 минути. Подредете ги върху решетка и охладете.
Бети, Бети... Удивляваш ме!
ОтговорИзтриване:))
ИзтриванеNunca las he comido!
ОтговорИзтриванеBesos
These are biscuits in the shape of bulbs.
ИзтриванеЕее Бети!
ОтговорИзтриванеКои бяха истинските луковици и кои сладките ... направо не разбрах мила :)
Поздравления за идеята! Гениална си както винаги!
Благодаря, Дани!
ИзтриванеOoooo, these look so good, Bety. I LOVE MUSHROOMS! I think I could eat many of them. Your family must love it when you cook for them.
ОтговорИзтриванеHave a lovely weekend.
~Sheri
Sheri, thank you for your kind comment!
Изтриванеlike the real thing!
ОтговорИзтриванеYou are amazing :)
Thank you, dearest Julia!
Изтриване:))))Прелестни са ,Бети!Много реалистична форма си постигнала!Прекрасна неделя!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Миленка!
ИзтриванеComo me he quedado de sorprendida¡¡¡ por poco las planto, que parecen bulbos auténticos, una delicia Bety.
ОтговорИзтриванеYo la semana pasada plante unos bulbos haber si tengo suerte y salen, porque los plante en maceta y los puse en la ventana a falta de jardín.
Besos
I also have in pots, but is best developed in the garden, under the open sky.
ИзтриванеThank you, Rosss!
Вълшебни са, Бети - не успявам да ги различа от луковиците...,
ОтговорИзтриванеа презентацията е несравнима - Само ти умееш това!
Благодаря за удоволствието, поздрави и хубава нова седмица!
Диани, сърдечно благодаря!
ИзтриванеI love them;)xoxo
ОтговорИзтриванеhttp://glampond.blogspot.it
Thank you Laura! :)
ИзтриванеУау! Ама те наистина толкова много приличат на луковици и на гъбки! Сигурно се топят в устата!
ОтговорИзтриванеЛучия, наистина се топят в устата. Когато бяхме малки, майка ни правеше от тези гъбки по празниците..
ИзтриванеГолям майстор си, Бети, много достоверни изглеждат сладките луковички!
ОтговорИзтриванеАни
Благодаря, Ани! <3
Изтриване
ОтговорИзтриванеBeautiful week beginning !!!!!!! kisses
Thank you Gigi!
ИзтриванеMi piacciono i tulipani e anche i dolci, brava!
ОтговорИзтриванеThank you Elisa!
ИзтриванеЧудесно хрумване, Бети! Надявам се само на снимките са едните луковици до другите, че както изглеждат като истинските, да не се е объркал някой да изяде лалетата, защото тогава напролет какво ще израсне в градината :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Бети!
То не се знае дали някой няма да изяде и луковиците в градината, Албенче... За нас лакомството е едно, за друг друго..;)
ИзтриванеБлагодаря ти!
So curious! In Spain we don't have this product
ОтговорИзтриванеWhich product you don't have have?
ИзтриванеНаправо ме застреля с тези луковици-бисквитки :) От креативен човек като теб може да се очаква всичко, но признавам си, никога не би ми дошло и на ум, че може да се направят бисквитки в този вид. Докарала си ги 1:1 с луковиците. Може да се обърка човек и да засади бисквитки, с разликата, че на пролет няма да го огрее градина пълна с курабийки. Ха ха
ОтговорИзтриванеха-ха, Дари, развесели ме! Усмивки!
ИзтриванеБлагодаря ти!
Уникално наистина! И аз съм от тези, които се чудят кои са истинските луковици и кои за хапване :) Поздравления!
ОтговорИзтриванеАлби, сърдечно благодаря! :)
ИзтриванеUna meraviglia!! Sorprendente e originale ricetta, bellissime le tue foto, davvero tanti complimenti!!
ОтговорИзтриванеAnnarita
Grazie per il vostro complimento generoso!
ИзтриванеЕеееееееее, удивителна си направо! Изобщо не разбрах в началото за какво луковици ми говориш. Всички ми изглеждаха като на истински лалета. Страшна си, ейййййййййй!
ОтговорИзтриванеЙоли, сърдечно благодаря! Радвам се, че ти харесват! <3
ИзтриванеGreat post and amazing pictures :)...thx for sharing!
ОтговорИзтриванеКоментара на Дари наистина е много на място :)
ОтговорИзтриванеБисквитка ли ще си взема човек или луковица, не се знае! :)
Поздрави, Бети!
Благодаря сърдечно, Ели!
Изтриванеthanks my dear ! nice to hear from you !
ОтговорИзтриване-Visit my Blog-
| Facebook | LOOKBOOK| IG@suvarna_gold | Bloglovin
| Advertise your blog
kiss from Germany
Nice photos!!! and great post!!!
ОтговорИзтриванеHave a good week!! and my g+ for your post!!!:)))
Besos, desde España, Marcela♥
Thanks, Marcela! <3
ИзтриванеХаха, е не, не се спираш;))
ОтговорИзтриване:) скоро ще спра - с градината, когато падне снега и всичко се смръзне...
ИзтриванеThank you!
ОтговорИзтриванеTulip bulbs?! It sounds delicious! Will definitely be giving this one a try! Thanks for sharing this recipe Bety!
ОтговорИзтриванеhttp://fairyland111.blogspot.com/
Thank you Oksana!
Изтриванеyes, you should try these cookies!
Ами то трудно може да се различат едните от другите! :)
ОтговорИзтриванеКакто винаги, уникално!
Поздрави, Бети!
Тили, сърдечно ти благодаря!
ИзтриванеПрегръдки!
Толкова си находчива,Бети,всеки път ме удивляваш,изненадваш и ми пълниш душата!Страхотни луковици,като истински,а без съмнение и адски вкусни!Прегръдки!
ОтговорИзтриванеРоси, радвам се, че ти нося такива емоции и много, много ти благодаря за прекрасните думи, с които винаги ме радваш!
ИзтриванеПрегръдки!
Oh very interesting post!
ОтговорИзтриванеxx
www.sakuranko.com
Thank you!
ИзтриванеThis is such a cool idea, thanks for sharing :)
ОтговорИзтриванеMany thanks for kind comment on my blog. Do you want to follow each other?
xx from Bavaria/Germany, Rena
www.dressedwithsoul.com
I allready following you:)
ИзтриванеThanks for nice comment, Rena!
Бих се заклела, че виждам луковици!!! Просто са невероятно реалистични!! Браво! Страхотен блог, разкошни декорации, хрумвания, дори снимки, ако щеш!! Невероятна си, продължавай все така напред <3
ОтговорИзтриванеБлагодаря сърдечно, Галина!
Изтриване