Кокосов сладолед с печени череши - Coconut Popsicles with Baked Cherries
Приятен сладолед, с вкус на лято, лесен за приготвяне. Без машина за сладолед. Необходими са само подходящи формички за замразяване. Вече се продават на много места, но ако нямате, а изгаряте от жега или от нетърпение да си приготвите този сладолед може да използвате малки чашки за еднократна употреба, както аз тук.
Продутки:
за около 8 сладоледа
* 400 мл кокосово мляко
* 1 пресен кокос - фино настърган
* 2-3 с.л. агаве нектар или кленов сироп или акациев мед
* около 200-300 г череши, с почистени костилки
Приготвяне:
1. Поставете черешите в тава, застлана с хартия за печене - предпочитам, за да измивам по-лесно тавата след това, ако се налага. Черешите са достатъчно сладки и не е необходимо да ръсите захар. След изпичането стават още по-сладки и с подчертан ванилов аромат. Ако обичате канела, може да добавите щипка в кокосовата смес.
2. Печете докато омекнат и се свият, както на снимката по-долу.
Ако ви се струват много, когато започнете да добавяте към сладоледа, запазете и добавете към зелената салата или например сарми, Обещавам ще ви хареса :)
3. Докато черешите се пекат, се преборете с кокоса. Това е лесно, щом аз се справям сама, ще можете и вие. Ще спомена само, че когато избирате кокосов орех в магазина, го разклатете. Наличието на течност ви гарантира, че кокосовият орех е със свежа бяла част. Ако не чувате движението на течността вътре има вероятност бялата сърцевина да не е годна за употреба. Пробивате една от дупчиците с шило или остър нож. Изваждате с подрусване течността - изпийте я, като охладите преди това. Може да я вложите и в сладоледа. Следва отварянето на кокоса-аз отварям по следния начин- поставям върха на острието на ножа върху кокоса и удрям дръжката силно с чук. Орехът се разцепва, след това правя няколко разреза с ножа и изваждам бялата месеста част. С ножа за белене на зеленчуци обелвам кафявата обвивка.
4. Черешите са изпечени - оставете да се охладят. През това време настържете на ситно ренде бялата част на кокосовия орех.
5. Загрейте леко част от кокосово мляко - до 40 С е достатъчно. Разбъркайте в него агаве нектара или меда, докато се разтвори. Смесете с останалото мляко и изсипете върху кокосовите стърготини. Разбъркайте добре и охладете.
6. Разпределете кокосовата маса във формите, като оставите около 2-3 см свободни, за да добавите от печените череши. Поставете дървените клечки за сладолед. Замразете за поне 4 часа във фризера.
Вкусно и усмихнато лято ви пожелавам!
Wow...these look so delicious! Thanks for sharing :)
ОтговорИзтриванеxo Azu
www.raven-locks.blogspot.com
Many thanks, dearest Azu!
ИзтриванеExcellent post (as always)!Thank you very much :)
ОтговорИзтриванеThanks a lot, dear Beauty!
ИзтриванеБети , изглежда великолепно и толкова вкусен !
ОтговорИзтриванеПрекрасно за горещите летни следобеди !
Благодаря, Мира! Наистина е вкусен!
ИзтриванеQue buenos tienen que estar los helados con el sabor a coco y la combinación de las cerezas,además parecen fáciles de hacer.
ОтговорИзтриванеUn beso
Yes Ross, these popsicles are so delicious, very easy.Baked cherries are fascinating with vanilla flavor! Try it - you'll like it!
ИзтриванеBetty ode muszą być pyszne!!! U nas teraz upał, takie lody to coś w sam raz dla mnie :) Nigdy bym nie wymyśliła pieczonych wiśni - pycha!
ОтговорИзтриванеUściski ślę!
He-he :), I'm glad! Baked cherries are very tasty!
ИзтриванеПрекрасно, Бети. Идея си нямам обаче, каква е разликата между печени и сушени череши във вкуса. Излгеджа много добре този сладолед!
ОтговорИзтриванеВеднага казвам:печените имат по-силен ванилов аромат и лек карамелен вкус. Несъмнено по-здравословно би било със засушени череши, но и по-бавно.
ОтговорИзтриванеКрасота, черешова приказка! И аз исках да питам за черешите, но вече видях отговора:). Поздрави, Бети!
ОтговорИзтриванеПрегръдка! :)
ИзтриванеА образуват ли се и усещат ли се кристалчетата на вода в сладоледа ? Аз съм правила от ананас който предварително пасирах после замразих, и водните кристалчета се усещаха, не беше кремообразен както става ако първо замразя във фризер плод и после пасирам.
ОтговорИзтриванеНе се усещат. Както сте забелязали пасирането на замразен плод, прави консистенцията на сладоледа гладка. Ако не разполагаме с машина за сладолед, която замразява постепенно сладоледа, при непрекъснато бъркане, можем да постигнем този ефект, като по време на замразяването няколко пъти пасираме сместа. Друг вариант е единият от плодовете или едната съставка, да е замразена, както при вас ананасовия сладолед, направен по втория метод.
ИзтриванеNice post
ОтговорИзтриванеLove Vikee
www.slavetofashion9771.blogspot.com
The cherries must be a delicious addition!
ОтговорИзтриванеhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
love this! hope you're having an amazing day :)
ОтговорИзтриванеmfashionfreak♥blog
Wow, fantastic! Sounds and looks great!
ОтговорИзтриванеHappy day
Elisabeth