Зимна зеленчукова супа - Winter Vegetables Soup
Днес рецептата е за лесна супа с разнообразни сезонни зеленчуци, каквито ми се намираха у дома. Всеки път, когато приготвям подобна супа резултатът е много вкусен и този път реших, че е крайно време да я споделя тук. Рецептата е ориентировъчна и може да слагате каквито зеленчуци обичате или имате у дома. Ще напиша какво и колко поставих аз. Наситеният цвят се дължи до голяма степен на цвеклото. Самите кубчета цвекло се обезцветиха леко, но цветът им премина в бульона на супата.
Продукти:
1 голяма глава лук
1 стрък праз
1 глава алабаш
3- 4 средни картофа
1 малък сладък картоф
1 малка ряпа дайкон
3-4 стръка от зелената част на репички
резен целина
2-3 средни моркова
1 пащърнак
3-4 брюкселски зелчета
2 големи листа кейл, отделени от дръжката
2 малки глави цвекло
1 връзка магданоз
1 връзка копър
1 стрък зелен лук
сол на вкус
черен пипер- прясно смлян
2 топки фиде или оризови нудли- по желание
1 дафинов лист
Начин на приготвяне:
1. Нарязвам всички едри зеленчуци на кубчета.
2. Листните зеленчуци оставих за накрая. Магданозът, листата от репички, зеленият лук и копърът на ситно, кейлът накъсах.
3. Поставих всички зеленчуци, без зелените в голяма тенджера и добавих дафиновият лист и 2,5 л вода. Оставих да заври и намалих до степен да къкри. След около 15 минути добавих сол - 1 супена лъжица. Когато всички зеленчуци омекнаха добавих фидето и след 3 минути - зеленолистните, като запазих магданоз и копър за сервиране. Опитах на вкус.
4. При поднасянето поръсих с черен пипер, магданоз и копър и лимонов сок. Допълнително хапнахме пукани люти чушки.
Коментари
Публикуване на коментар