Бонбони "Морковена торта"


Тези вкусни бонбони, както подсказва името им, са на вкус като морковена торта. В пъти по-бързо се приготвят от самата торта,  не се пекат, и са много по-здравословни( това зависи от начина на хранене). Те са сурови, вегански, естествено подсладени и супер лесни за приготвяне. Също са и естествено безглутенови. Идеално лакомство за делник и празник. Има опции за украсата, които съм посочила по-долу.

 Бонбони "Морковена торта"

Порции: 24-26 броя

време за подготовка: 15 минути 

допълнително време: 20-30 минути общо време: 35-45 минути


Съставки

50 г бадемово брашно

100 г орехи

50 г  бадеми

3-4 фурми без костилка Меджул  около 60-80 г- меки

150 г фино настъргани моркови

1 с.л. разтопено кокосово масло

2 с.л. кленов сироп 

1 ч. л. канела

1/4 ч. л. индийско орехче

50 г  настърган кокос (неподсладен)

покритие

1/2 чаша кокосово или какаово масло (заменете с бял веган шоколад, ако предпочитате)

1 чаша ситно нарязани орехи

Начин на приготвяне: 

1. В кухненски робот или блендер добавете орехите и бадемите. Смелете фино, но спрете, преди да превърнете в тахан/масло.

2. Добавете бадемовото брашно,  фурмите, кленовият сироп, кокосовото масло, канелата, индийското орехче и настърганите моркови. Обработете около 2-3 минути, докато се образува лепкаво тесто.

3. Добавете настърганият кокос и пулсирайте, докато се комбинира. Може и с вилица или лъжица за направите това.

4. Оформете от тестото топчета от около една препълнена чаена лъжица и оваляйте в ситно  нарязани орехи, ако предпочитате. Може да оваляте и в кокосови стърготини.

5. По желание разтопете кокосовото или какаовото масло на водна баня на слаб огън и глазирайте топчетата  от моркови. Оставете  върху пергаментова хартия и охладете. Ако изберете кокосово олио, имайте предвид, че по-бързо омеква на стайна температура. За предпочитане е какаовото масло.

6. Друг вариант е да разтопите бял веган шоколад и да потопите топчетата. Оставете върху хартия за печене да се стегнат. Може да оваляте първо в орехи и после да потопите в шоколад.

Аз за разнообразие украсих по различен начин. Най-много ми допаднаха оваляните в орехи и в шоколад.

Съхранявайте в хладилник до 3-4 дни.

Коментари

Какво сте гледали в последните 7 дни