Бонбони "Морковена торта"
Тези вкусни бонбони, както подсказва името им, са на вкус като морковена торта. В пъти по-бързо се приготвят от самата торта, не се пекат, и са много по-здравословни( това зависи от начина на хранене). Те са сурови, вегански, естествено подсладени и супер лесни за приготвяне. Също са и естествено безглутенови. Идеално лакомство за делник и празник. Има опции за украсата, които съм посочила по-долу.
Бонбони "Морковена торта"
Порции: 24-26 броя
време за подготовка: 15 минути
допълнително време: 20-30 минути общо време: 35-45 минути
Съставки
50 г бадемово брашно
100 г орехи
50 г бадеми
3-4 фурми без костилка Меджул около 60-80 г- меки
150 г фино настъргани моркови
1 с.л. разтопено кокосово масло
2 с.л. кленов сироп
1 ч. л. канела
1/4 ч. л. индийско орехче
50 г настърган кокос (неподсладен)
покритие
1/2 чаша кокосово или какаово масло (заменете с бял веган шоколад, ако предпочитате)
1 чаша ситно нарязани орехи
Начин на приготвяне:
1. В кухненски робот или блендер добавете орехите и бадемите. Смелете фино, но спрете, преди да превърнете в тахан/масло.
2. Добавете бадемовото брашно, фурмите, кленовият сироп, кокосовото масло, канелата, индийското орехче и настърганите моркови. Обработете около 2-3 минути, докато се образува лепкаво тесто.
3. Добавете настърганият кокос и пулсирайте, докато се комбинира. Може и с вилица или лъжица за направите това.
4. Оформете от тестото топчета от около една препълнена чаена лъжица и оваляйте в ситно нарязани орехи, ако предпочитате. Може да оваляте и в кокосови стърготини.
5. По желание разтопете кокосовото или какаовото масло на водна баня на слаб огън и глазирайте топчетата от моркови. Оставете върху пергаментова хартия и охладете. Ако изберете кокосово олио, имайте предвид, че по-бързо омеква на стайна температура. За предпочитане е какаовото масло.
6. Друг вариант е да разтопите бял веган шоколад и да потопите топчетата. Оставете върху хартия за печене да се стегнат. Може да оваляте първо в орехи и после да потопите в шоколад.
Аз за разнообразие украсих по различен начин. Най-много ми допаднаха оваляните в орехи и в шоколад.
Съхранявайте в хладилник до 3-4 дни.
Коментари
Публикуване на коментар