Панакота от аспержи, веган версия
Панакота от аспержи, веган версия
Съставки:
500 г аспержи
300 г сметана на растителна основа, аз използвам овесена сметана (или от кашу)
1 ч. л. агар агар на прах
¼ шушулка ванилия
1 ч.л. лимонова кора
½ ч. л. сол или на вкус
прясно смлян черен пипер
1 с.л. зехтин за пържене на връхчетата на аспержите
Инструкции:
1. Отрежи дървесните краища на аспержите. Отрежи около 5 см от горния край на 8 пръчици за украса и остави настрана.
500 г аспержи
2. Кипни вода да заври в тенджера и бланширай останалите аспержи и стъблата на заделените аспержи за около 5 минути. .
3. В блендер с висока скорост постави отцедените аспержи, лимоновата кора, овесената сметана, агар-агар, шушулката ванилия и солта. Блендирай до кремообразна смес. Опитай на вкус и добави сол или черен пипер.
300 г сметана на растителна основа, аз използвам овесена сметана (или от кашу)
1 ч. л. агар агар на прах
¼ шушулка ванилия
1 ч.л. лимонова кора
½ ч. л. сол или на вкус
прясно смлян черен пипер
4. Изсипи сместа в тенджера и я остави да заври, като разбъркваш непрекъснато. За да може агар агарът да развие своите желиращи свойства, той трябва да се вари 2 минути . След това разпредели сместа в чаши.
5. Остави да се охлади на стайна температура и премести в хладилник за окончателно стягане.
6. Преди поднасяне запържи връхчетата на аспержите в тиган с малко зехтин, докато станат хрупкави и ярко зелени. Загрей тигана, добави зехтина и аспержите и с въртеливи, леко подхвърлящи движения запържи за кратко. Остави върху кухненска хартия.
1 с.л. зехтин за пържене на връхчетата на аспержите
Знам, че ще ви хареса, ако опитате. Ако сте направили това, ще се радвам да знам в коментарите по-долу. Моля, не се колебайте да се свържете и да задавате въпроси. На един коментар разстояние съм. Прекрасен ден днес 😊!
Други рецепти с аспержи(кликни):
Киш с козе сирене, аспержи, грах и див чесън( опция без млечни)
Не забравяй да ме последваш тук, в Инстаграм, ФБ и YouTube и Pinterest. Това действа толкова стимулиращо бъдещата ми работа и споделяне!
Любопитна съм за вкуса, с тази ванилия...
ОтговорИзтриванеThis sounds absolutely delightful! I love how you’ve turned asparagus into such an elegant and unexpected treat. The creamy texture and fresh flavor must be such a lovely surprise, especially in a spring menu. It’s so refreshing to see plant-based dishes that are both beautiful and inventive—definitely one to impress guests with!
ОтговорИзтриванеМного красиво! Днес си взех аспержи и ще приготвя.
ОтговорИзтриване