понеделник, 5 септември 2011 г.

Грахова крем супа



Грахова супа

Продукти:

   
* 450-500 гр.замразен или пресен грах
   
* 2-3 средно големи картофи
    * 4 чаши гореща вода


    * 5-6 с.л.слънчогледово олио
    * 1-2 с.л краве масло
    * 1 глава сух лук  ситно нарязан

    * 1 с.л. нарязан на кубчета пащърнак
    * 2 с.л.. нарязан пресен копър
    * Сол и прясно смлян черен пипер на вкус
    * 1 / 4 чаша млечна сметана

    * 2 филии хляб за тостер
    * 2 с.л. настърган пармезан
  
*  бекон 4-6 филийки
 
Приготвяне:

 
Загрейте тефлонов тиган на висока температура. Запържете бекона, нарязан на ситни кубчета, без да слагате мазнина в тигана,като разбърквате няколко пъти.Прехвърлете върху хартиена салфетка. В тенджерата, в която ще готвите супата сложете олиото и кравето масло и нагрейте на средно силно. Поставете лука, пащърнака и задушете до започването на карамелизирането на лука. Добавете картофите на кубчета и няколко пъти разбъркайте,докато картофите поомекнат.Налейте водата и когато заври, добавете граха.Междувременно нарежете филийките на малки кубчета и запечете във фурната.Можете да опечете филийките в тостер и да ги смелите по-грубо в блендера.А може да използвате и готови крутони.За сваряването на граха са достатъчни около 15-20 минути. Когато е вече сварен,посолете на вкус,като вземете под внимание, че бекона е солен и пармезана също.Поръсете с черен пипер.Добавете сметаната,разбъркайте и свалете от огъня.Пасирайте супата.В затоплени чинии сипете и декорирайте с бекона,копъра,пармезана и крутоните.




Насладете се на тази ароматна и хранителна супа.





2 коментара:

  1. Бети,обичам я тази супичка и много,много ми харесва как си я гарнирала!Дори в солените неща си личи,каква си мераклийка!
    Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  2. Блбагодаря Катеринка,и със солените се забавлям,но с нетърпение очаквам да подхвана сладичките!;)

    ОтговорИзтриване