Купички от радикио с карамелизирани орехи, рукола, круши, къпини и синьо сирене - Radicchio Bowls with Caramelized Walnuts, Arugula, Pears, Blackberries and Blue Cheese



В тази салата съм съчетала любими  есенни вкусове и аромати. Леко горчивото радикио подчертава вкуса и аромата на хрупкавите карамелизираните орехи, сладките круши, дъхавите леко кисели къпини, свежата рукола и острия вкус синьото сирене.
Радикиото освен, че носи здравословни ползи е отличен фон за други вкусове, особено плодови. Най-отдолу съм показала други салати, които може да ви вдъхновят.



Продукти:



* круши- ароматни, узрели, но твърди
* радикио
* рукола - около 50 г
* къпини - около 100 г
* синьо сирене - около 100 г ( стилтън, горгондзола, ..)
* зехтин
* орехи - около 100 г
* кафява захар - 2-3 с.л.
* редуцирано балсамико


Приготвяне:

1. Загрейте тиган с дебело дъно, най-добре незалепващо. Опечете нарязаните та резени круши от двете страни. Може да ги гриловате, може да оставите и сурови, разбира се, но в този случай ги напръскайте с малко лимонов сок, за да не потъмнеят.
2. В същия тиган поставете орехите и запечете за кратко, като разбърквате докато започнат да ухаят. Добавете захарта и оставете да се стопи. Разбъркайте и изсипете върху хартия за печене или силиконово килимче. Разстелете, отделете с вилица, колкото е възможно орехите едни от други и оставете да се охлади и втвърди напълно.
3. За всяка купичка отделете внимателно от радикиото по две-три листа.



4. Оформете всяка купичка като застъпите в основата двата листа. Напълнете с листа рукола, добавете резени круша, натрощено синьо сирене, къпини и натрошени карамелизирани орехи. Поръсете с балсамико и зехтин.



Сервирайте и се насладете.



Други салати с радичио:

Салата с радикио и орехи - Radicchio and Walnuts Salad


Салата с радикио и ябълки поднесена в 3 варианта - Radicchio and Apples Salad served in three Variants

Лятна салата с радикио, диня, боровинки и къпини - Summer salad with radicchio, watermelon, blueberries and blackberries

Коментари

  1. Бети,
    разкошна салата.Не съм почитател на синьото сирене , но и с друго ще се получи чудесна комбинация.Прекрасна, вдъхновяваща плодово - зеленчукова ядкова салата.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, и аз все по-рядко го хапвам, но в тази салатка идеално се вписва. Може да се замени с люспи пармезан например. Благодаря ти за хубавите думи!

      Изтриване
  2. Coś tak pysznego to chyba nawet ja zrobię :) Wygląda pięknie! Wszystkie składniki które lubię :)
    Pozdrawiam serdecznie!

    ОтговорИзтриване
  3. The presentation is perfect:) Looks delicious:)
    Happy weekend!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни