Пълнени жълти камби с червен боб и сос от жълти домати - Yellow Bell Peppers Stuffed with Red Bean and Yellow Tomatoes Sauce



 Честит септември! С топли стъпки и усмихнати дни да ни отведе към златна есен!
Обичам да обикалям пазарите и очите ми да се пълнят с всички цветове, които е наляло слънцето в плодовете и зеленчуците. Много често цветовете на зеленчуците ме вдъхновяват как да ги съчетая, какво да приготвя... У дома ме очакваха мнооого слънчеви черита, колко салати приготвих и супи, суших и  има още да зреят...Пазарът пълен с натруфени сергии в патладжанено, доматено, пиперено, ....но ме грабнаха слънчевите камби. Днешната рецепта е в жълто и лилаво и техните нюанси в различни зеленчуци. Много вкусно съчетание. Опитайте и вие.





Продукти:

* 8 -10 жълти камби
* 200 г сварен червен боб
* 50-70-100 мл слънчогледово олио
* 3 моркова
* 1 глава лук
* 2 скилидки чесън
* 1 малък патладжан
* 1 с.л. листа сушена мащерка
* 1 с.л. джоджен- сушени листа
* 1 ч.л. черен пипер- едро смлян
* 1 с.л. куркума
* 1 ч.л. сол
* 1/2 ч.л. едро смляно чили
* 400 г жълти чери домати





Приготвяне:





1. Нарежете на ситно морковите, чесъна и лука.



   Нарежете патладжана на малки кубчета.




2. Загрейте олиото и сотирайте морковите, чесъна и лука. Когато лукът омекне добавете патладжана и куркумата и продължете често да разбърквате до омекването на патладжана. Добавете 50-60 мл гореща вода или доматен сок, разбъркайте и добавете свареният и отцеден боб.



Изключете котлона, поръсете черния пипер, солта, чилито, стрийте сушените листа от мащерка и джоджен. Отново разбъркайте. Покрийте с капак и оставете настрана докато подготвите камбите.



3. Загрейте фурната на 180-190 С. Разполовете жълтите камби, внимателно отрежете месестата част със семките. Запазете ги.



Наредете половинките в тава.



Напълнете с плънката.



Изронете семената, а месестата част сложете в блендера заедно с доматите.



Блендирайте до възможно гладка смес.




Изсипете внимателно в тавата . Поставете да се пече около 40 минути.





    4. Сервирайте топли със сос.



   Вкусни са и студени.


Коментари

  1. Бети,
    много апетитно ястие.И ние ги засявахме тези жълти черита - нямат обир наистина, толкова много доматчета има.Но вече не ги засяваме, баща ми не ги обича тези дребосъчета.Но за украса са страхотни.Много вкусно и интересно ястие се е получило.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ели, на мен ми носят много настроение и в градината и на трапезата...

      Изтриване
  2. Впечатляващо предложение, Бети ...
    неустоима комбинация на вкус, аромат и цвят -
    креативно, колоритно, слънчево, вълшебни снимки!
    Удоволствие за всички сетива! Благодаря,
    поздрави за теб, вдъхновен и успешен септември!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Диани, сърдечно ти благодаря за щедрите думи! Прегръдка!

      Изтриване
  3. Много, много красиво, впечатляващо!

    ОтговорИзтриване
  4. Looks delicious

    Love Vikee
    www.slavetofashion9771.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  5. Какви са готини тези камби:). Септемврийското нежно слънце се е настанило на трапезата ви и ти благодаря, че го сподели и с нас. Толкова красиво и вкусно е всичко тук. Поздрави, Бети!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря сърдечно, Кате! Поздрави и прегръдки за теб!

      Изтриване
  6. Странна комбинация за моя вкус, но не мога да отрека - красива!
    Пълноценен септември, Бети!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не ти ли напомнят за зимните сушени пиперки, пълнени с боб? Само цветовете са различни :)

      Изтриване
  7. Истинска витаминозна бомба Бети. Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря, Ани! Не знам за витамините, но бяха много вкусни :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни