Смути от южни плодове - Tropical Fruits Smoothie


Едно много ароматно, вкусно, засищащо и освежаващо смути. Може да се притотви с всички плодове, които съм използвала аз, може да се пропуснат някои, според това какво имате у дома или какво предпочитате. И разбира се може да хапнете всички тези плодове в плодова салата. Не е задължително да блендирате всичко, да сложите в чаша, да вземете в колата и да подръпвате от сламка на някой светофар, но е по-удобно. Смути могат да пият и малки и големи и най-големи- т.е. баби и дядовци. Моята баба например не може да дъвче плодове като ананас, а това смути много и харесва. По същия начин яде и цвекло и ябълки....като в това смути например.  В смутитета, за разлика от плодовите сокове, остават всички фибри на плодовете и зеленчуците. И другата добра опция на смутитата е, че ако имате злояди деца, винаги може да сложите вътре някакъв плод или зеленчук, който хлапетата мислят, че не харесват. По принцип съм против децата да се залъгват, но понякога е трудно да се обясни защо дадено нещо е добре да се яде и също така, те не знаят вкуса му, просто по една или друга причина, без да са опитвали казват че не обичат. Това може да е по подражание на някои от възрастните или просто не са опитали "тяхната комбинация" от вкусове.
Да се върнем на това смути, което приготвих основно от тропически плодове, като добавих и кълнове в него. На мен не  ми се налага да крия нещо в него, просто в последно време  харесваме сутрин този тип закуска. Приготвянето е бързо и лесно, всеки от плодовете се обелва, нарязва и поставя в каната на блендера. Почистването на уреда отнема минута - две с подсушаването му с кърпа, за да е прибрано, като се върнете от работа :)

Продукти:

за 4-5 порции

* 2 райски ябълки - добре узрели
* половин грейпфрут, обелен от кората
* 2 портокала - обелени, с отстранени семки
* 2 киви
* 2 мандарини -обелени, без семки
* 2-3 кръгчета ананас
* 2 шепи кълнове от люцерна
* 3-4 парчета помело
* 1 манго - обелено, с отсранена костилка
* 1 лимон, обелен и нарязан на парчета, без семките
* около 400 мл филтрирана вода




Всички продукти, заедно с водата се поставят в блендера. Затваря се капакът и се пуска на режим Smoothie. След няма и  минута смутито е готово, съвършено гладко, разсипвате по чашите, украсявате с поници или кълнове и се наслаждавате :)

Използвала съм блендер Tefal Mastermix BL850 - 1400W




Аз разбира се бих предпочела да се наслаждавам на тези тропически плодове през лятото, на топлия пясък, край брега на морето.... Засега обаче ще им се любувам, гледайки бялата снежна зима през  прозореца.








Коментари

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни