Суров шоколадов десерт с орехи и елда - Raw Chocolate Bars with Walnuts and Buckwheat




Честит празник мили момичета! Бъдете здрави! Бъдете горди и уверени! Обичайте и бъдете обичани! Бъдете пролет! Бъдете мечта! Бъдете топла прегръдка!
Започвам публикациите за месец март с един лесен за приготвяне суров десерт , с който можем да се почерпим по повод 8-ми март или дори поводът да е само, че ни се хапва нещо сладко, което да е възможно здравословно и да ни достави фибри, нутриенти и т.н. и енергия, и чиста съвест, разбира се . И освен този хубав сладкиш, който споделям с вас се радвам да споделя и една  безглутенова новина от La Garone . Марката е позната вече с разнообразните зърнени култури и семена,  различни мюслита, гранулирани растителни протеини  и безглутенови макарони.  За хората, които се интересуват от безглутенови продукти или начинът им на хранене е с изключване на глутена, дори в минимални количества вече има още два нови продукта - Мюсли без глутен и Пресовани ядки от елда .







Продукти:

* 150 г орехи***
* 100 г пресовани ядки от елда La Garone
* 50 г стопено кокосово олио
* 40 - 50 г суров сироп от агаве или кленов сироп (може и мед, ако използвате)
* щипка сол

За шоколадова глазура :

* 30 г агаве или кленов сироп
* 60 г кокосово олио
* 30 г сурово какао
* 30 г  кокосова паста
* щипка сол
* 30-40 г начупени какаови зърна - по желание

*** Може да замените орехите с други ядки. Избрах тях, защото идеално допълват елдата като вкус и аромат. Друг подходящ вариант, ако имате алергия към орехите или просто нямате орехи е да използвате белени слънчогледови семена.

Начин на приготвяне:

1. Смелете в блендера орехите  възможно ситно.



Добавете солта и пресованите елдени ядки



Смелете отново за около 1-2 минути. Добавете кленовия сироп и стопеното кокосово олио. Пуснете отново блендера, може да се наложи няколко пъти да свалите от стените на купата по-едрите частици. Смелете докато сместа се превърне в паста като на снимката по-долу. Хареса ми това, че въпреки смилането пресованите елдени ядки се усещаха хрупкави, за разлика от овесените, които съм използвала в подобни десерти.



2. Застелете с хартия за печене форма с размери 15*15 см или приблизителни. Зависи колко искате да са високи хапките.  Поставете сместа, притиснете добре и загладете с малка шпатула.Поставете във фризера.



3. Пригответе шоколадовата глазура. Поставете всички продукти в съд, подходящ за поставяне на водна баня. Разбъркайте до гладка смес. Извадете от горещата вода и оставете леко да се охлади.  Изсипете върху  ореховия блат. Разнесете бързо и равномерно по повърхността и  поръсете с какаовите зърна .



Приберете за 2-3 часа в хладилника . Нарежете с голям остър нож на квадратчета.



Съхранявайте в хладилник в кутия.
Парченцата имат много приятна хрупкава текстура, ако се хапват охладени. Много вкусни към чаша студено ядково мляко.

Напомням, че при пазарене от онлайн магазина на La Garone може да се възползвате от промо код за 15 % отстъпка VKUSNO15SBETY - валиден от 20.02.2018 до 31.12.2018 за всички ненамалени артикули.

Коментари

  1. Чудесен суров десерт Бети.Идеален за осмомартенска почерпка.Честит празник, бъди здрава и продължавай да твориш и рисуваш храна !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Thank you so much for this lovely recipe. I would love to make this at home.

    ОтговорИзтриване
  3. How spice items you have shared with us . I read this post and thank you for published .

    ОтговорИзтриване
  4. Amazing recipes. High quality design too. I love the recipes. Thanks for sharing.
    Clipping Path Specialist

    ОтговорИзтриване
  5. Nice Post I Apreciates to you for this post. I Read Your Blog It's very nice and informative.

    Best Photoshop Services

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни