Веган сладоледен десерт от манго


Вече сме 13000!

Благодаря! 

Благодаря, че сте с мен във вкусното ми приключение!

Благодаря, че ме следвате и четете!

Благодаря за добрата енергия, която ми давате! Надявам се, че успявам да отговоря със същото с рецептите, които публикувам!

Благодаря, че усмихвате деня ми с топлите си думи!

Благодаря за коментарите, харесванията, споделянията!

Благодаря за доверието! 

Благодаря ви от сърце!


С този десерт от манго искам да ви почерпя виртуално и да върна към вас позитивната енергия, която ми давате всеки ден!


Приготвих кремообразен сладолед от манго и кашу и реших да приготвя малко необичайно кули- без термична обработка, което сгъстих благодарение на пектин и супер гладко блендиране с мощния блендер, който имам удоволствието да изпробвам тези дни. Добавих и свежи кубчета манго, които ароматизирах с капка портокалово масло. Получи се много вкусен мангов десерт.




Ето и рецептата.

Продукти:

За сладолед:

* 300 г бърза заквасена сметана от кашу -вижте рецептата по-долу или тук за повече подробности

* 300 г замразено манго на кубчета

* 1 с.л. суров сироп агаве Dragon Superfoods

* 35 мл лимонов сок

* 1 ч.л. куркума

* щипка черен пипер


За кули от манго:

* 100 г манго

* 1 с.л. пектин

* 3 с.л. лимонов сок

* 1/2 ч.л. суров агаве сироп

за украса:

* 1 манго

* 2 капки портокалово масло или 2 лъчижички портокалов ликьор

* ядливи цветя

* накълцан шамфъстък




Бърза "заквасена" сметана от кашу

Продукти:


* 200 г кашу БиоКласа

* 80 мл вода

* 30 мл лимонов сок

* 1/2 ч.л. морска сол


Начин на приготвяне:


1. Накиснете кашуто за 6 часа или за една нощ. 

2. Прецедете и добре изплакнете.

3. Поставете всички съставки във високоскоростен блендер-Vita Boost 1600W 

Използвайте функцията Smoothie. 



Начин на приготвяне:

1. За да приготвиш сладоледа постави  всички съставки във високоскоростен блендер- използвах Vita Boost 1600W  Блендирай с функция сладолед или смути. В този момент може да ядеш като мек сладолед или да поставиш в купа във фризера, за да оформиш топки. Аз избрах да замразя и да поднеса по специален начин.

2. Докато сладоледът се замразява във фризера приготви кулито. Блендирай всички съставки до съвършено гладко пюре. Аз използвах функция( Smoothie) смути. 

3. За декорацията - накълцай шамфъстъците и приготви  третата текстура от манго. Нарежи мангото на кубчета около 1 см, постави в малка купа. Добави портокаловия ликьор или масло, разбъркай внимателно, покрий купата и прибери в хладилника до момента на сервиране. 

4. За да оформиш чинията с десерта направи две ивици от кули на дъното. Постави във всяка от тях по една голяма топка сладолед. Добави от двете страни от ароматните кубчета манго. Поръси с шамфъстък, добави ядливите цветя и сервирай. 

Ако тази публикация ти е харесала, ще се радвам да я споделиш с приятели, на които би се харесала.

Последвай ме в Instagram и Facebook за още кулинарни идеи и вдъхновение! 


Коментари

Какво сте гледали в последните 7 дни