Веган сладоледен десерт от манго
Благодаря!
Благодаря, че сте с мен във вкусното ми приключение!
Благодаря, че ме следвате и четете!
Благодаря за добрата енергия, която ми давате! Надявам се, че успявам да отговоря със същото с рецептите, които публикувам!
Благодаря, че усмихвате деня ми с топлите си думи!
Благодаря за коментарите, харесванията, споделянията!
Благодаря за доверието!
Благодаря ви от сърце!
С този десерт от манго искам да ви почерпя виртуално и да върна към вас позитивната енергия, която ми давате всеки ден!
Приготвих кремообразен сладолед от манго и кашу и реших да приготвя малко необичайно кули- без термична обработка, което сгъстих благодарение на пектин и супер гладко блендиране с мощния блендер, който имам удоволствието да изпробвам тези дни. Добавих и свежи кубчета манго, които ароматизирах с капка портокалово масло. Получи се много вкусен мангов десерт.
Ето и рецептата.
Продукти:
За сладолед:
* 300 г бърза заквасена сметана от кашу -вижте рецептата по-долу или тук за повече подробности
* 300 г замразено манго на кубчета
* 1 с.л. суров сироп агаве Dragon Superfoods
* 35 мл лимонов сок
* 1 ч.л. куркума
* щипка черен пипер
За кули от манго:
* 100 г манго
* 1 с.л. пектин
* 3 с.л. лимонов сок
* 1/2 ч.л. суров агаве сироп
за украса:
* 1 манго
* 2 капки портокалово масло или 2 лъчижички портокалов ликьор
* ядливи цветя
* накълцан шамфъстък
Бърза "заквасена" сметана от кашу
Продукти:
* 80 мл вода
* 30 мл лимонов сок
* 1/2 ч.л. морска сол
Начин на приготвяне:
1. Накиснете кашуто за 6 часа или за една нощ.
2. Прецедете и добре изплакнете.
3. Поставете всички съставки във високоскоростен блендер-Vita Boost 1600W
Използвайте функцията Smoothie.
Начин на приготвяне:
1. За да приготвиш сладоледа постави всички съставки във високоскоростен блендер- използвах Vita Boost 1600W Блендирай с функция сладолед или смути. В този момент може да ядеш като мек сладолед или да поставиш в купа във фризера, за да оформиш топки. Аз избрах да замразя и да поднеса по специален начин.
2. Докато сладоледът се замразява във фризера приготви кулито. Блендирай всички съставки до съвършено гладко пюре. Аз използвах функция( Smoothie) смути.
3. За декорацията - накълцай шамфъстъците и приготви третата текстура от манго. Нарежи мангото на кубчета около 1 см, постави в малка купа. Добави портокаловия ликьор или масло, разбъркай внимателно, покрий купата и прибери в хладилника до момента на сервиране.
4. За да оформиш чинията с десерта направи две ивици от кули на дъното. Постави във всяка от тях по една голяма топка сладолед. Добави от двете страни от ароматните кубчета манго. Поръси с шамфъстък, добави ядливите цветя и сервирай.
Ако тази публикация ти е харесала, ще се радвам да я споделиш с приятели, на които би се харесала.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още кулинарни идеи и вдъхновение!
Коментари
Публикуване на коментар