Шоколадов сладолед за възрастни-веган


 


Този бърз и вкусен шоколадов сладолед  се приготвя с 5 съставки и е с богата кремообразна текстура и аромат на стафиди в ром. Ако пропуснете накисването на стафидите в ром ще имате един здравословен сладолед, подходящ и за деца. Този сладолед е без млечни продукти и може да се поднесе веднага след приготвянето му. Може да го хапнете и на закуска. Необходима е само малка предварителна подготовка- да замразите банани. Обикновено, когато някой от бананите, които съм купила започне да презрява го нарязвам и замразявам, за да го имам подръка точно за тези вкусни кремообразни сладоледи или смутита. Най- добре е да замразите бананите върху хартия за печене, за да замръзнат отделени едно от друго парченцата. И след това да приберете в торбичка с цип. В моя случай парченцата се бяха слепнали и това леко забави блендирането им. 

         Вижте видеото 



Съставки:
* 2 чаши замразени нарязани банани
* 4 равни с.л. неподсладено какао на прах, например холандско
* 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия или ром, ако е останал от накиснатите стафиди
* 50 мл  мляко от кашу( може да се наложи да добавите 1-2 лъжици, взависимост от това, колко са замръзнали бананите)
* 1/2 голямо авокадо
допълнително:
* 50-60 г стафиди накиснати за няколко часа  м

           в 50 мл ром- пропуснете, ако искате да сервирате на деца

          * 50 г шоколадови капки - по желание

 
Начин на приготвяне:
 
1. Поставете бананите, какаото, млякото, ванилията или рома и авокадото в бърз пасатор  и бъркайте на висока, докато се образува гладка, плътна консистенция. 

Използвала съм блендер Bosch VitaMaxx 1000 W  MMBV625M

2. Сервирайте веднага като поръсите със стафидите и/или шоколадовите капки или прехвърлете в съд с капак поръсете стафидите и приберете във фризера. Оставете  за 1 до 2 часа, за да стегне. За да оформите топки с лъжица оставете на стайна температура за 10-15 минути.

Друг подобен сладолед със зашеметяващ розов цвят и тропически вкус е този :


Ако ви харесват видеата се абонирайте за канала ми и включете известията, за да виждате новите публикации. Благодаря ви за подкрепата! 

 

Коментари

Какво сте гледали в последните 7 дни