събота, 24 юли 2021 г.

Бонбонено цвекло с гъсто мляко и резене - Candy beetroot with skyr and fennel - vegan

 

Обичам цвекло в най-различни варианти и в блога съм публикувала много рецепти. Мечта ми беше да открия и да си отглеждам от един специален и много атрактивен сорт- Chioggia, родом е от град Киоджа в Северна Италия. Толкова цветно, причудливо и ярко- няма как да не поискате да го пробвате, дори да не обичате цвекло. Търся го отдавна, винаги когато пътувам се оглеждам за него, търся семена в различни сайтове, поръчвам на приятели, които пътуват, ако видят да ми вземат. Приятелка от Южна Африка ми изпрати пакетче със семена микс от няколко сорта цвекло. За съжаление нито едно бонбонено нямаше вътре. И така търся го аз по света, а го намерих съвсем близо- в България, в една градина, в която с много грижа и любов се отглеждат чудни зеленчуци и плодове. Тази градина е Venets permaculture. Посетете техния профил в Инстаграм . Разгледайте какво отглеждат. Често предлагат продуктите си в София пред НДК. Обявяват това в профила си в Инстаграм- последвайте ги за да сте информирани. Предлагат и абонамент за кошници с техни продукти. Впечатлена съм от начина на отглеждане и асортимента от растения, които отглеждат и споделят с хората. Пожелавам им догодина  да имат още повече и разнообразни зеленчуци и плодове.

Минавам към днешната рецепта, за която се вдъхнових от това ярко, причудливо и толкова атрактивно бонбонено цвекло.

Разбира се, продуктите, съотношенията могат да варират според вашите предпочитания и наличности. 


Бонбонено цвекло с гъсто кисело мляко и резене

Продукти:

 * 400г студено цедено кисело мляко- веган или скир( има и веган)

* 1/2 малка глава резене или ситно нарязани свежи листа

* щипка сол

* прясно смлян черен пипер

* 3-4 репички

* 2 малки глави бонбонено цвекло

* 2 малки глави дълго цвекло-тъмното, което виждате на снимките

Начин на приготвяне:

1. Пасирайте или блендирайте резенето заедно с гъстото мляко.

2. Разстелете в една или две чинии ароматното мляко.

3. С ренде тип мандолина нарежете всички репички, цвекло.

4. Разположете ги отгоре върху млякото. Поръсете с черен пипер, листенца резене, цветчета лук..

5. Насладете се.


Ако тази рецепта ви е харесала, последвайте ме тук, в Инстаграм и във ФБ, където споделям рецепти и вдъхновения.

2 коментара:

  1. Бети,
    Не съм виждала такова цвекло някъде да продават.Също и семена.Чудесно лятно предложение.Мисля,че знам за тези градини.Но ще разгледам и сайта.
    Благодарности ! Бъдете здрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Someone's thoughts can be so beautiful that we hardly thought but today we are seeing that your thoughts are very beautiful and I am very glad to see that you have written your thoughts your post is one of the best post which one One in a thousand can write, you are indeed a great post writer.
    Call GIrls Sector 34
    Gurugram escorts service
    Different escort service
    call girls in bhiwadi
    escort service in Delhi
    Call Girls in Gurugram
    call girls gurugram
    independent call girls in gurugram
    call girls in gurugram
    russian escorts gurugram

    ОтговорИзтриване