Таханови бисквитки с кокосово брашно (без глутен, без млечни продукти)
Меки, дъвчащи бисквитки без глутен и млечни продукти, които са направени само с 6 съставки. Сусамовият тахан им придава невероятно вкусен аромат и текстура на маслени бисквити. Те са идеални, когато неочаквано идват приятели, чудесни за пикник в парка. Тъй като не са прекалено сладки, тези бисквитки са чудесни за закуска с чаша чай или кафе, или за следобедна закуска заедно с чаша горещ шоколад и роман или лакомство след вечеря.
Таханови бисквитки с кокосово брашно (без глутен, без млечни продукти)
3/4 чаша тахан - 180 г
1/2 чаша кокосова захар - 95 г
2 супени лъжици разтопено кокосово масло
2 яйца
1/2 чаша кокосово брашно - 60 г
1 чаена лъжичка бакпулвер
ИНСТРУКЦИИ:
1. Постелете голяма тава с хартия за печене. Загрейте фурната на 175 С.
2. В голяма купа разбийте тахана, кокосовата захар, кокосовото масло и яйцата, докато се комбинират.
2. Разбъркайте добре кокосовото брашно и бакпулвера. След това разбъркайте с дървена лъжица в тахановата смес до получаване на хомогенно тесто.
3. Оставете тестото да изстине за поне 10-15 минути. Оформете топчета като загребвате с чаена лъжичка от тестото и овалвайте всяко между дланите си. Ако решите да оваляте в сусам- сега е момемнта. За жалост нямах достатъчно сусам и пропуснах този вкусен елемент.
4. Поставете всяка топка тесто върху подготвения лист за печене, оставяйки поне 5 см пространство между всяка топка.
5. Поставете във фурната. Печете 15-17 минути, докато краищата започнат леко да покафеняват. Оставете бисквитките да изстинат напълно върху решетка. Съхранявайте ги в добре затворена кутия или буркан!
Подравления за тази рецепта! Браво! Ще я опитам съвсем скоро
ОтговорИзтриванеПрофесионално кухненско оборудване - конвекционални фурни, миксери, машини за паста, печки, котлони, фритюрници, котлони, готварски шкафове и много други!
А Вие Гладни ли сте? Разгледайте тези кулинарни рецепти Гладни ком