Кокосово кисело мляко с орехово-канелена гранола


Хрупкава, пълна с вкус, тази лесна и здравословна рецепта е идеална за закуска или дори десерт! Страхотна е за поръсване върху сладолед. Тази гранола е направена с полезни съставки като овес, кокосово масло и орехи. Подсладена е с кленов сироп. Без глутен, ако използвате сертифицирани безглутенови овесени ядки, без млечни продукти, без рафинирана захар и също веган!

Удобно е да имам гранола, защото е бърза за приготвяне и разполагам за през седмицата с вкусна добавка към млякото, използвам я за поръска на сладолед или като хрупкав снак между храненията. Обичате ли да печете сами гранола? Имате ли любима?

Какво ви трябва за тази орехово-канелена гранола 

 Тази рецепта е направена само с шест полезни съставки и отнема около 30 минути, за да се приготви. 

Овес: Основата на тази рецепта са овесени ядки. Използвах по-едри.Използвайте безглутенови, ако е необходимо.

Орехи: При необходимост или алергия може да замените със слънчогледово семе.

Кокосово олио: Ако използвате нерафинирано, гранолата ще ухае на кокос. Ако искате да избегнете това, използвайте рафинирано кокосово олио

Кленов сироп: Придава лек сладък вкус. Може да замените с ваш любим подсладител.

Канела и сол за подчертаване на вкусовете.


Продукти:

2 чаши овесени ядки

1 чаша нарязани орехи

1/4 чаша рафинирано кокосово масло

3 супени лъжици кленов сироп

1 1/2 ч. л. канела

1/8 ч. л. сол


Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 160 С.

2. В малка тенджера разтопете кокосовото масло, кленовия сироп, канелата и солта на слаб огън, докато се смесят равномерно.

3. В голяма купа за смесване комбинирайте овесените ядки и орехите. Може да оставите или да добавите по-едри парчета орехи. 

4. Добавете течната смес към сухата и разбъркайте равномерно.

5. Постелете тава за печене с хартия за печене. Отгоре разпределете сместа от гранола възможно най-тънко. Колкото по-тънко, толкова по-хрупкава ще бъде гранолата!

6. Печете 20 минути.

7. Оставете да изстине напълно и след това разбийте на парчета. Пълното охлаждане е много важно, за да получите хрупкавите гроздове, които искате.

Съхранявам гранолата на плота в стъклен буркан. Действа ми уютно, когато я гледам. Винаги е на ръка разстояние и мога да хапна като снак. 

За купата, която съм приготвила е необходимо:

300 г кокосово кисело мляко

1/2 чаша орехово- канелена гранола

1 с.л. бадемов тахан

1 ч.л. чиа

парченце портокал

стопен шоколад- по желание


Може да харесате:

Гранола " Ябълков пай" 

Кокосов крамбъл с къпини и касис- веган, без глутен


Ако направите тази рецепта, тагнете ме в Инстаграм @vkusnosbety за да я видя!



Коментари

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни