Мока кантучини с лешници - Mocha Cantuccini Biscuits with Hazelnuts
Тези кантучини, които приготвих са много ароматни и вкусни. Ухаят на кафе, шоколад и лешници. Идеални са за кафе, лате, капучино.
Дори да не пиете кафе, може да приготвите с безкофеиново или с алтернативен заместител. Пак стават вкусни.
Мока кантучини с лешници
Време за приготвяне: 10 минути
Време за готвене: 1 час и 25 минути
Общо: 1 час и 25 минути
Около 25-30 бр..
Продукти:
240 г брашно
25 г тъмно какао на прах
1 с.л. инстантно кафе на прах или 2 с.л. за по- наситен вкус на кафе*
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
3/4 ч. л. бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сода за хляб
1/2 ч. л. сол
90 г масло, на стайна температура
2 големи яйца на стайна температура
200 г кокосова захар
170 г цели лешници сурови или прясно изпечени-важно за аромата на бисквитите; по-долу указания за изпичането им
* може да използвате и безкофеиново кафе или такова тип "Инка"- изцяло без кафе
Начин на приготвяне:
Опечете лешниците:
Поставете лешниците в тиган с дебело дъно. На среден огън, бъркайте непрекъснато ядките около тигана, докато усетите интензивен аромат на печени лешници. Кафевите люспи също ще започнат да потъмняват и да падат. Не оставяйте без надзор! Бъркайте ги непрекъснато и ги наблюдавайте. Много бързо могат да изгорят! По тази причина ви съветвам да ги опечете в тиган, а не във фурната.
След като са готови, ги извадете от горещия тиган и ги прехвърлете в широка плитка тава. Това ще ги спре да се препичат и бързо ще ги охладят. Обелете ги като ги поставите в кърпа и леко ги разтриете в нея. Люспите ще се отделят.
1. Загрейте фурната на 180 С. Постелете тава с хартия за печене и оставете настрана.
2. В средна купа разбъркайте брашното, какаото на прах, еспресото на прах, бакпулвера, содата и солта.
3. В друга купа разбийте маслото и захарта до светло и пухкаво, около 3 до 5 минути. Добавете с разбиване едно по едно яйцата и ванилията. Добавете брашнената смес и разбъркайте добре, след това добавете лешниците и разбъркайте отново.
4. Изсипете тестото върху подготвения лист за печене. Поръсете леко ръцете и тестото с брашно. Разполовете тестото и оформете всяко парче в руло с размери около 5 см широко и 27-28 дълги. Поставете на разстояние около 10-15 см в тавата за печене. Охладете, докато стегне,15-20 минути.
5. Прехвърлете във фурната и печете, докато се надуе и стегне, 25 до 30 минути. Оставете рулата да изстинат 10 минути в тавата, след което ги прехвърлете върху дъска за рязане. Намалете температурата на фурната до 165-170 C.
6. Нарежете рулата напречно на парчета с дебелина около 1,5 см. Подредете филийките с изрязаната страна надолу върху тавата за печене. Върнете във фурната и печете, като обърнете бисквитките след около 20минути. Печете, докато изсъхнат, общо около 40 минути. Извадете на решетка, за да се охладят напълно.
Съхранявайте бисквитите в кутия или буркан с капак на стайна температура. Можете и да подарите. Гарантирам ви, че много ще зарадвате всеки, на когото ги подарите.
Коментари
Публикуване на коментар