Сорбе от нар и малини- Raspberry Pomegranate Sorbet



  Това сорбе  е смес от чист сок от нар и (замразени) малини. Тези два червени плода идеално се допълват и правят това сорбе толкова вкусно и незабравимо. Вкусът му е ярък и освежаващ. Яркочервеният му цвят също няма да ви остави безразлични! 
  Приготвих го само с 4 продукта. Освен малини и нар, за правилна текстура добавих кленов сироп и балансирах на вкус с лимонов сок. По правило в сорбетата се добавя обикновен сироп (приготвя се от захар и вода в съотношение 1:1), аз добавих кленов сироп. Приготвянето отнема 5-6 минути, а замразяването, ако имате машина - около 40 минути. Напълно възможно е да се приготви и без машина, но ще е необходимо няколко пъти да го разбърквате докато придобие гладка текстура. Ако имате мощен блендер може да приложите и друг трик- замразете на кубчета и след това блендирайте  докато се смелят перфектно кубчетата. Може да сервирате веднага или да поставите в съд с капак във фризера. Преди сервиране оставете кутията на стайна температура за да може да загребете с лъжица за сладолед.

Необходими продукти:

360 мл  (1 1/2 ч.ч.) чист сок от нар

350 г замразени малини

120 мл (1/2 ч.ч.) кленов сироп или обикновен сироп*

60 мл ( 1/4 ч.ч.)  лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Комбинирайте в блендер и пасирайте, докато малините се раздробят и сместа достигне течна консистенция. Изсипете сместа през фина мрежеста цедка, за да отстраните семената.

2. Добавете допълнителната 1/2 чаша сок от нар, кленов сироп или обикновен сироп и лимонов сок. Отново в блендера. Пулсирайте около 1 минута.

3. Поставете сместа в съда за замразяване и оставете да се разбърква, докато се сгъсти, около 45 минути.

4. Сервирайте веднага за меко сервиране.

5. За сладолед с лъжица, прехвърлете сорбето от малини и нар в херметически затворен съд и замразете за 3 часа. Ако е твърде трудно за загребване, оставете го да престои на плота, докато омекне достатъчно, за да загребете.

Бележки.

* обикновен сироп - представлява равни количества захар и вода, сварени заедно, докато захарта се разтвори напълно, създавайки сладък сироп. Оставете да изстине напълно преди употреба.

Както винаги, ще бъда щастлива, ако приготвите това сорбе и ми го покажете. В Инстаграм 

Във Фейсбук






Коментари

Какво сте гледали в последните 7 дни