Бонбони с бял шоколад, шамфъстък и рози - Pistachio white chocolate hearts with roses



Със сигурност има някой, който ще бъде очарован, ако го изненадате с тези бонбони! Тези невероятни зелени сърцица ухаят деликатно на рози, шамфъстък и имат интригуваща текстура и нежен вкус. Подходящи за романтичен момент и чаша вино. 

Съставки:

50 г сурови бадеми

20 г конопено семе

10 г настърган кокос

4 Medjool фурми без костилка 80 г

1/4 ч.л сол

1 с.л. розова вода

1 с.л. тахан от шамфъстъци или бадемов-по желание

5-6 с.л. пуканки от киноа

50 г бял веган шоколад


За глазурата: 

120 г бял веган шоколад

1 с.л. олио

За овалване:

фино смлени шамфъстъци 

листенца от лиофилизирани рози Genesis

Начин на приготвяне:

1. Стопете шоколада (50 г) на водна баня.

2. Смелете в блендер първите 5 съставки. Прехвърлете в купа. Добавете пуканките от киноа, розовата вода, разбъркайте добре. Добавете, тахана, стопения шоколад и отново разбъркайте добре. 

3. В силиконов молд с форма на сърца разпределете сместа, като уплътнявате добре, но все пак нека пуканките не се пресоват. Ако нямате молд може да оформите топчета.

4. Поставете молда във фризера за 15 минути. През това време стопете на водна баня шоколада за глазурата. След като се стопи дръпнете от огъня. Добавете олиото и разбъркайте. 

5. Стрийте с пръсти розови листенца и разбъркайте в смлените шамфъстъци. 

6. Извадете бонбоните от формата и потапяйте една по една в глазурата, като използвате две вилици. Отцедете леко от шоколада и прехвърлете в купичката с шамфъстък и розови листенца. Обърнете, за да се покрие равномерно от всички страни. Поставете на разстояние в чиния и продължете с останалите бонбони, докато свършат. 

7. Оформете още бонбони от останалата смес като процедирате по същия начин. Според големината на молда, продължете, докато сместа свърши.

Съвет: Важно е да потапяте бонбоните максимално охладени. Така шоколадът бързо ще се  втвърди. Потапяйте само един бонбон, после овалвайте в шамфъстъка и после продължете със следващата.

Коментари

  1. Бети,
    Прекрасни са бонбонките.Чудни и много красиви.А съставките са лесни за намиране.Не е сложно и изпълнението.
    Бъдете здрави !

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни