Кокосово чиа парфе с банан, рожков и цветчета слива

 


Отдавна не съм показвала един от любимите ми начини за сервиране на десерт, а именно десерти в чаша. Удобен и за пренасяне и за ядене, кремообразен, с възможност за наслояване на цветове, вкусове, текстури. Забавни са и за приготвяне. Този начин дава възможност да се съчетават различни съставки, от които нямате големи количества Днес показвам един такъв десерт в чаша, който може да бъде и закуска. Няколко цветчета от ядливи цветя го прави да изглежда специален и създава празнично настроение.

Кокосово чиа парфе с банан, рожков и цветчета слива

Съставки

за 3 чаши

500 мл кокосово кисело мляко
2 с.л. чиа
1 голям банан
1 с.л. рожков
1 с.л. мед или кленов сироп по желание или на вкус
1/4 ч.л. черен въглен( по желание)
цветове от джанка

Инструкции

1. От вечерта разбъркайте киселото мляко с чиата, покрийте и оставете в хладилника.
2. На сутринта намачкайте половината от банана. Смесете с 1/3 от чиа парфето, рожкова и черния въглен. По желание добавете мед или кленов сироп. Разбъркайте добре и разпределете сместа в 3 чаши. 
3. Нарежете останалата половина от банана на колелца и наредете плътно по стената на чашите над тъмния слой крем. Допълнете чашите с останалия 2/3  бял крем и поръсете с цветчета. 

Съхранявайте в хладилник или поднесете веднага.











Ако ви допада и харесвате подобни идеи, пишете ми в коментар. Винаги се радвам да прочета мнението на хората, които се отбиват тук.


Коментари

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни