Пролетна торта с левурда - Ramsons Spring Cake
Тази пролет се насладих на емоцията да попадна на поляни с левурда. Всеки път, когато се срещна с даровете на природата се вълнувам много! Мечтаех си да събера цветове и да приготвя нещо красиво с тях. Е, случи се! Благодарна съм! Озовах се на поляна, събирах и се радвах на изобилието! Всъщност имам и сега у дома, в неделя си набрах още, и ми се иска да приготвя много неща с нея. Включвам я ежедневно в менюто ни, като добавям щедро в зелената салата. Друг вкусен вариант за използване на голямо количество левурда и да и се насладите в свеж вид, е да се приготви песто. Направих тази солена торта с идея за пикник в някой от предстоящите почивни дни. Ефектна и вкусна е, и би могла да се сервира на празнична трапеза като част от студен бюфет или закуска. Съчетах полезните качества на тази чудна чеснова трева с пробиотици от Genesis.
Био пробиотик GENESIS Mega Mix има бактерицидно действие срещу патогенните бактерии, извежда токсините от организма, подпомага защитните сили на имунната система. Понижава риска от разстройство при пътуване.
Ако сте от хората, които се придържат към естествен начин на живот, не обичате да пиете хапчета, съдържанието на тези капсули може да се включи в храна и по този начин да осигурите здравословна среда в стомашно-чревния си тракт. Знаем, че за да сме здрави и красиви, трябва да започнем да се грижим за здравето си отвътре навън, т.е. храната, която приемаме да осигурява всички необходими нутриенти, така че организма ни да работи правилно и да се чувстваме енергични. Редовно приготвям пробиотично сирене от ядки или семена, което включвам в менюто ни.
Веган БИО пробиотик Genesis MegaMix съдържа лактобацили, бифидобактерии и млечнокисели стрептококи, култивирани в изцяло растителна среда. Genesis MegaMix действа положително срещу патогенните бактерии. Пробиотикът спомага за освобождаване на организма от токсини. Подпомага имунната система и здравето на стомашно-чревния тракт. Понижава риска от хранителни разстройства при пътуване. Подходящ за ежедневна профилактика за вегани, възрастни и деца над 1 година. Пробиотиците ще ви повлияят добре, ако имате нужда от повишаване на имунната система или проблеми със стомаха, храносмилането и разстройства в стомашно-чревния тракт. При пътуване, често се налага да се храним навън, на непознати места и понякога попадаме на не толкова добра храна, колкото бихме искали, добре е човек да има пробиотици, които да осигурят стомашния ни комфорт.
Не съдържа: лактоза, глутен, соя, ядки, помощни субстанции, консерванти, генетично модифицирани съставки и алергени
Веган БИО пробиотик Genesis MegaMix е един прекрасен продукт, който използвам и препоръчвам.
Тази пролетна торта с левурда приготвих от квасен хляб от лимецово брашно, паста от маслини, песто от левурда, хумус и репички. Богато покрих отгоре и отстрани със слънчогледово сирене с пробиотици. Тортата-сандвич е веган, но бихте могли да използвате различни пълнежи според вашия вкус и наличности.
Вижте видео рецептата в канала ми в YOU TUBE, кажете ми в коментар дали ви харесва и какво бихте искали да видите. Абонирайте се за да ме подкрепите в това, което правя. Връзката с читателите ми е много важна за мен!
Пролетна торта с левурда
Порции: 8-10
Съставки
1 хляб - моят е от лимец с квас
маслинова паста
репички
листа от левурда
цветове от левурда
за пробиотично сирене
400 г накиснати и изплакнати слънчогледови семена
250 мл филтрирана вода
3 капсули веган пробиотик Genesis MegaMix BIO
1 1/4 ч.л. морска сол
30 г хранителна мая
2 ч.л. сушен риган
80 мл кокосово олио, без аромат- разтопено
за песто от левурда
300 г листа от левурда
сок от 1 лимон
100 г орехи
90 мл зехтин
20 г хранителна мая
1/2 ч.л. морска сол
за хумус
400 г сварен нахут
2-3 с.л. зехтин
1 глава лук, нарязана
4-5 скилидки чесън, нарязани
1 ч.л. кимион
100 мл зехтин
100 г сусамов тахан
1 връзка магданоз, само листата
сок от 1 лимон или на вкус
Инструкции:
I. Пригответе пробиотичното сирене, което има нужда от охлаждане. Може да приготвите и няколко дена предварително
Пробиотично сирене от слънчогледови семена
400 г накиснати и изплакнати слънчогледови семена
250 мл филтрирана вода
3 капсули веган пробиотик Genesis MegaMix BIO
1 1/4 ч.л. морска сол
30 г хранителна мая
2 ч.л. сушен риган
80 мл кокосово олио, без аромат- разтопено
1. Поставете всички съставки без кокосовото олио в блендер. Смелете гладко.
2. Добавете стопеното кокосово олио и отново блендирайте до гладка кремообразна текстура.
3. Изсипете в кутия с капак и поставете в хладилника да се стегне. Може да приготвите няколко дни по-рано.
II. Пригответе пестото от левурда.
Песто от левурда
300 г листа от левурда
сок от 1 лимон
100 г орехи
90 мл зехтин
20 г хранителна мая
1/2 ч.л. морска сол
Поставете всички съставки в блендер и смелете до степен да се забелязват частици от орехите и листата. Разбира се може да смелите и до текстура на пастет, ако желаете.
III. Пригответе хумуса.
Хумус
400 г сварен нахут
2-3 с.л. зехтин
1 глава лук, нарязана
4-5 скилидки чесън, нарязани
1 ч.л. кимион
100 мл зехтин
100 г сусамов тахан
1 връзка магданоз, само листата
сок от 1 лимон или на вкус
1. Загрейте зехтина и добавете лука и чесъна. Когато започнат да се позлатяват, добавете кимиона, разбъркайте.
2. Добавете нахута, разбъркайте да се затопли. Изключете котлона.
3. Добавете тахана, зехтина, магданоза и лимоновия сок. Пасирайте до гладка, кремообразна смес.
4. Оставете да се охлади.
IV. Сглобете тортата.
1. Отрежете корите на хляба. Разполовете по дължина. Разполовете двете половинки, така че да получите 4 блата.
2. Намажете първия блат със слой ( около 1,5 см) маслинова паста.
3. Поставете блат от хляб. Намажете със слой хумус ( около 2,5-3 см) и наредете нарязани репички.
4. Поставете следващия блат. Намажете със слой песто ( около 2,5-3 см).
5. Покрийте отгоре и отстрани с пробиотичното сирене от слънчоглед. Охладете тортата за няколко часа.
6. Украсете с листа и цветове от левурда.
7. Насладете се на закуска, на пикник. Сервирайте като част от студения ви бюфет в градината. Споделете с приятели!
Желая ви хубав месец май!
Прекрасни и споделени празнични дни сред природата с вкусни трапези!
Коментари
Публикуване на коментар