Пикантни печени орехи
Днешното предложение ще ви накара да гледате на орехите по различен начин. Една позната, която след като ги опита, каза че ще изяде орехите от цялото си дърво по този начин. Истината е, че са невероятно вкусни, направо пристрастяващо вкусни. Да не кажете после, че не съм ви предупредила. Иска ти се да не спираш да ядеш от тях- това го казвам аз, човекът, който предпочита ядките сурови, защото безспорно са по-полезни за нас. Но ако ще са печени- това е начина! Те не са просто сладки или карамелизирани. Те са малко сладки, сладостта идва от кленовия сироп, който придава и аромат. Леко солени, толкова колкото да усетим сладостта. Леко люти от кайенския пипер, само колкото да усещате леко затопляне в устата и да ви кара да искате още и още. И всички тези вкусове, добре балансирани от леко горчивият вкус на ореховите ядки. Ще е голям пропуск, ако не ги опитате.
Орехите могат да се ядат просто така, но са много вкусно допълнение към някои салати, плато със сирена или чаша вино с приятели.
15 минути ви делят от тази благина и 10 минути за охлаждане.
Пикантни печени орехи
Време за готвене: 10-15 минути
Съставки:
160 г (1 1/2 чаши ) сурови орехи, цели ядки
80 мл (1/3 чаша) кленов сироп
1/2 чаена лъжичка кайенски пипер KOTANYI
щипка сол
Инструкции:
1. Объркайте всички съставки в купа.
2. Загрейте фурната на 180 С
3. Покрийте с хартия за печене тава. Прехвърлете орехите върху хартията и печете около 10-15 минути. По средата на печенето извадете тавата и разбъркайте/обърнете ядките.
4. Извадете, когато се зачервят, разделете с шпатула или вилица. Оставете да се охладят.
5. Ако успеете да не изядете всичко, съхранявайте в буркан или кутия с херметическо затваряне.
Последвайте ме за още вкусни рецепти!
Тук, в блога, в Инстаграм, в You Tube, Tik Tok
Страхотни са, наистина! Снощи ги изпекох и на всички ни станаха любими!
ОтговорИзтриване