Аржентински слепени бисквити Alfajores с дулсе де лече

 



Тези бисквитки са от този тип бисквитки, които няма да спрете да ядете. Кадифените маслени бисквитки, съчетани с богатото, кремообразно и сладко дулсе де лече, ги правят много специално лакомство за празниците! 

Alfajores Argentinos са популярни бисквити от Аржентина, приготвени от  тесто за бисквити с масло и пълнени с богато дулсе де лече. Тази проста, топяща се бисквитка е идеална за следобедно лакомство или подарък и е лесна за приготвяне у дома!

Преди да стигнете до продуктите, в които няма нищо особено вижте бележките. Ако имате въпроси, пишете в коментар. С радост ще ви отговоря възможно бързо.


Макар лесни и с обикновени продукти какво трябва да знаем, за да приготвим успешно тези много вкусни крехки, като линцери, с карамелен пълнеж бисквити.

Бележки 

Тази рецепта изисква охлаждане на тестото два пъти, за да  запазят бисквитите правилната структура и форма. Важно условие, което не бива да пренебрегвате.

Царевично нишесте : В тази рецепта има доста царевично нишесте. Пудрата захар и царевичното нишесте са това, което придава на бисквитките супер лека и ефирна текстура, която се топи, когато отхапете.

Дулсе де лече : Можете сами да си приготвите. Купете подсладено кондензирано мляко и поставете в тенджера, както е затворена консервата. Добавете вода, толкова, че да покрие кутията. Варете 3-4 часа, като внимавате водата да покрива консервата. Оставете да се охлади и може да отворите консервата. Обикновено варя 3 кутии за да имам за торта Медовик. По-лесно и бързо е да използвате готово варено кондензирано мляко от магазин Березка. 

След като тестото се събере на топка, можете да го сплескате малко, преди да го увиете и охладите. Охлаждането му, докато е сплескан, ще помогне с разточването му по-късно.

Можете също така да нарежете бисквитките на кръгове с диаметър 2,5-3 см и да направите повече  бисквитки с големина една хапка! Намалете времето за печене с минута-две.

Уверете се, че не месите прекалено много тези бисквитки. Колкото повече ги бъркате и работите с тестото, толкова по-твърда бисквитката може да стане. Искате да омесите, докато се комбинират.

Не препълвайте бисквитките с пълнеж. Въпреки че звучи вкусно, ще бъде трудно да запазите  заедно с твърде много пълнеж отвътре. Аз все пак сложих достатъчно дулсе де лече и овалях ръбовете с кокос. Ако решите веднага да ядете пълнежът ще излезе, затова е добре да се оставят да престоят.

Може да съхранявате в херметическа кутия бисквитите преди да слепите с крем и 2 дни преди да ядете да ги съедините с дулсе де лече. 



Слепени бисквити Alfajores с дулсе де лече 

Време за подготовка: 30 минути

Време за готвене: 8 минути

Време за почивка: 1 час

Общо време: 1 час 38 минути 

Порции: 18 бисквити


Съставки

100 г меко масло, на стайна температура

80 г пудра захар

2 яйца+ 1 жълтък

1/2 ч.л. ванилова паста или семената от 1 ванилова шушулка

100 г   брашно 

200 г царевично нишесте 

1/2 ч. л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

за слепване

250 г дулсе де лече 

за овалване

кокосови стърготини


Инструкции

1. В голяма купа с миксер смесете омекотеното масло и пудрата захар . Разбийте за около 2 минути, докато стане светло и пухкаво.

100 г меко масло, на стайна температура

80 г пудра захар

2. Добавете  ванилията и яйцата. Разбъркайте отново, докато се комбинират.

2 яйца+ 1 жълтък

1/2 ч.л. ванилова паста или семената от 1 ванилова шушулка

3. Добавете брашното, нишестето, солта и бакпулвера . Използвайте дървена лъжица или шпатула, за да разбъркате, докато всичко се смеси в тесто.

100 г   брашно 

200 г царевично нишесте 

1/2 ч. л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

4. Не е нужно да месите тестото, просто го съберете на топка. Увийте тестото в найлоново фолио и поставете в хладилника за час.

5. Когато е охладено, разточете тестото на 6 мм дебелина. След това нарежете алфахорес на кръгчета с диаметър 5-6 см. 

6. Загрейте фурната до 160 C.

7. Поставете ги в тава, застлана с хартия и охладете за още 5-10 минути в хладилника, за да сте сигурни, че няма да се разтекат и загубят форма. 

8. След като се охладят, поставете във фурната за 7-8 минути, докато покафенеят по краищата.

9. Оставете бисквитките да се охладят, след това ги напълнете с дулсе де лече и направете сандвичи. Оваляйте краищата в кокос.

Оставете бисквитите за 24 часа и може да им се наслаждавате.


Коментари

  1. These Alfajores Argentinos sound absolutely irresistible! The combination of velvety butter cookies and the rich, creamy sweetness of dulce de leche makes them a truly special treat for the holidays. It's wonderful that they're not only popular in Argentina but also easy to prepare at home, making them a delightful choice for afternoon indulgence or a thoughtful gift.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни