Зимна салата с нар, авокадо и райска ябълка



 Тази салата ще ви очарова със свежия си вкус и празнична визия. Идеален стартер за всяка вечеря или обяд.

Една свежа салата винаги изглежда привлекателно на масата и е подходящо начало преди някакви тежки ястия. Обичам да съчетавам сезонни листни, зеленчуци и плодове, особено когато добавят здравословно съдържание и красота. В тази салата съчетах леко горчивият вкус на руколата с нежно авокадо, леко сладки райски ябълки. Свежият сладко-кисел вкус на зрънцата нар идеално допълват салатата. Пикантните орехи издигат нивото на салатата и я правят още по-специална. Бадемовото сирене е с естествена растителна пробиотична закваска и допълнително обогатява салатата.

Гостите и семейството ви ще бъдат очаровани!


Триковете, които ще ви помогнат да приготвите салатата възможно бързо с малко предварителна подготовка:

✅ Приготвите предварително винегрета и съхранявайте в буркан в хладилника до ден -два. 
✅ Измийте руколата, отцедете и поставете в кърпа и после в кутия в хладилника. Ще бъде свежа два до три дни.
✅ Пригответе орехите предварително и съхранете в кутия или буркан. Линк към клипчето с Пикантни печени орехи
✅ Извадете зрънцата нар и приберете в буркан в хладилника ден или два по-рано.
✅ Преди сервиране нарежете райските ябълки, авокадото и съберете салатата.



Тази салата би могла да послужи и за лек обяд или вечеря. 








Зимна салата с нар, авокадо и пикантни орехи


Време за подготовка 10 минути

Време за готвене 5 минути

Общо време 15 минути

Порции: 6 порции


Съставки

250 г бейби рукола

2 райски ябълки, нарязани на тънки резени

1 авокадо, обелено и нарязано

зърна от 1-2 нара

240 г веган бадемово сирене или синьо сирене, натрошено 

Винегрет от нар

80 мл  екстра върджин зехтин

2 с.л. балсамов оцет 

3 с.л. сок от нар

2 с.л. портокалова кора

 сол и черен пипер на вкус

пикантни печени орехи  -рецепта с видео

Инструкции

1. Направете винегрета. Смесете зехтина, балсамовия оцет, сока от нар, портокаловата кора и щипка сол и черен пипер в купа или стъклен буркан. 

80 мл  екстра върджин зехтин

2 с.л. балсамов оцет 

3 с.л. сок от нар

2 с.л. портокалова кора

 сол и черен пипер на вкус

2. Поставете руколата в голяма купа. Полейте дресинга и разбъркайте леко. Добавете резените райската ябълка, авокадо, зърната от нар. Разбъркайте леко салатата.

3. Сервирайте като добавите във всяка чиния бадемово сирене и пикантни печени орехи.

 Наслади се!


Коментари

Какво сте гледали в последните 7 дни