Зимна салата с нар, авокадо и райска ябълка
Тази салата ще ви очарова със свежия си вкус и празнична визия. Идеален стартер за всяка вечеря или обяд.
Една свежа салата винаги изглежда привлекателно на масата и е подходящо начало преди някакви тежки ястия. Обичам да съчетавам сезонни листни, зеленчуци и плодове, особено когато добавят здравословно съдържание и красота. В тази салата съчетах леко горчивият вкус на руколата с нежно авокадо, леко сладки райски ябълки. Свежият сладко-кисел вкус на зрънцата нар идеално допълват салатата. Пикантните орехи издигат нивото на салатата и я правят още по-специална. Бадемовото сирене е с естествена растителна пробиотична закваска и допълнително обогатява салатата.
Гостите и семейството ви ще бъдат очаровани!
Зимна салата с нар, авокадо и пикантни орехи
Време за подготовка 10 минути
Време за готвене 5 минути
Общо време 15 минути
Порции: 6 порции
Съставки
250 г бейби рукола
2 райски ябълки, нарязани на тънки резени
1 авокадо, обелено и нарязано
зърна от 1-2 нара
240 г веган бадемово сирене или синьо сирене, натрошено
Винегрет от нар
80 мл екстра върджин зехтин
2 с.л. балсамов оцет
3 с.л. сок от нар
2 с.л. портокалова кора
сол и черен пипер на вкус
пикантни печени орехи -рецепта с видео
Инструкции
1. Направете винегрета. Смесете зехтина, балсамовия оцет, сока от нар, портокаловата кора и щипка сол и черен пипер в купа или стъклен буркан.
80 мл екстра върджин зехтин
2 с.л. балсамов оцет
3 с.л. сок от нар
2 с.л. портокалова кора
сол и черен пипер на вкус
2. Поставете руколата в голяма купа. Полейте дресинга и разбъркайте леко. Добавете резените райската ябълка, авокадо, зърната от нар. Разбъркайте леко салатата.
3. Сервирайте като добавите във всяка чиния бадемово сирене и пикантни печени орехи.
Наслади се!
Коментари
Публикуване на коментар