събота, 26 юли 2014 г.

Кростини с прясно биволско сирене, кайсии и босилек - Crostini with fresh buffalo cheese, apricots and basil


 Кростини- вкусни, хрупкави филийки с безброй вкусни неща, които може да сложите отгоре. Бързи за приготвяне, подходящи за всеки сезон.Трябва само да изберете вашето съчетание на продукти. Днес аз избрах прясно биволско сирене, ароматни кайсии, хрупкави бадеми, неустоим босилек и малко мед.


Продукти:

* 2 хлебчета чиабата, може да замените с франзела
* няколко филийки прясно биволско сирене, може да замените с моцарела,  козе, овче, меко бри или камембер или друго,  което обичате
* 6-8  кайсии, вкусно е и с праскови
* стръкове червен босилек
* няколко лъжички мед
* шепа листенца от бадеми-филирани бадеми



Приготвяняе:

1. Фурната се загрява на максимална мощност с обдухване.
2. Чиабатата се разполовява и всяка половина се нарязва на 3 филийки.
3. Върху всяка филийка се поставя парче сирене, с големина, колкото е филийката и половин кайсия. Поставят се в горната част на фурната. Пекат се докато филийката зачерви краища, сиренето омекне и потече. Кайсията също се е запекла. Изваждате и поръсвате с листенцата бадеми и връщате за половин минута във  фурната.
4. Изваждате и поръсвате с листенца от босилек и няколко капки мед всяка филийка. Аз поръсих и съвсем малко пудра захар.
5. Сервирайте.

Може да поднесете с охладено бяло вино, сангрия  или бира, комбинирана с плодов сок.

16 коментара:

  1. Чудесна комбинация, Бети!
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, благодаря ти!
      Хубава нова седмица!

      Изтриване
  2. :)Тъкмо си мислех,че биволското сиренце ще го сменя с моцарела и прочитам,че и ти си дала такова предложение:).....
    Прекрасна идея си развила,Бети!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миленче, радвам се, че ти допада!

      Изтриване
  3. Страхотни кростини, чудна комбинация на сирене и плод и хрупкава основа. Прекрасна неделна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, сърдечно благодаря!
      Чудесна нова седмица!

      Изтриване
  4. Великолепни са кростините,които си представила,Бети.Червеният босилек откъде си го набавяш?
    Чудесни летни дни и нови кулинарни творения.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, бях си купила семена, направих си разсад и посадих в градината.
      Благодаря ти за прекрасните думи!

      Изтриване
  5. Чудна комбинация, Бети! Адски ще ми хареса!!! :) Колко му е да си я спретна след обед!
    Усмивка от мен! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам Тики!
      Прегръдки!

      Изтриване
  6. Бети,разкошно предложение отново!Вярвам,че съчетанието от мед,кайсии и печено сирене е греховно вкусно!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, много ни хареса у дома!
      Прегръдки и благодаря за прекрасния ти коментар!

      Изтриване
  7. Срам, не срам, за пръв път виждам червен босилек! Прекрасни са тези кростини, Бети, обожавам съчетанието на такива вкусове!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зори, не се различава по аромат с другия традиционен босилек. Радвам се, че ти допада предложението.
      Прегръдки!

      Изтриване
  8. Бети, снимките ти винаги са вълшебни! Прекрасна фотографка си! А и идеите ти са чудесни! Всеки път изненадваш с нещо ново и креативно! Приятни летни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Албенче, къде се загуби! ;
      Благодаря ти за хубавите думи!

      Изтриване