Бяла крем супа от целина - White creamy celery soup
Въпреки, че камбанките на кокичетата напомнят за идващата пролет все още е зима и ще има още студ и вероятно сняг. Имам нужда от топла супа всеки ден. Няколко пъти приготвих
Тиквена супа с джинджифил и пикантни пармезанови хрупки Коледен календар Ден 13-и - Pear, Ginger, Roasted Pumkin Soup with Spicy Parmesan Crispy
Крем супа от тиква, джинджифил и кокосова сметана-веган
Много обичаме и
Супа от кестени, картофи и пащърнак - Chestnut, Potatoes and Parsnips Soup
Картофена крем супа с ароматни корени и мащерка
Крем супа от карфиол и целина
Грахова крем супа
У дома всички обичаме крем супи и тази е такава. Много ароматна и вкусна. Само с две основни съставки, които предполагам всеки има у дома. Гарнирането е по желание-крутони или някое от по-горе показаните супи. Аз поръсих със сусам и тиквени семки, добавих и няколко листенца от любимата мащерка. Освен, че приятно гарнират супата са вкусна и ароматна хрупкава добавка при ядене. Бърза е за приготвяне. Лукът и целината се нарязват и докато се задушават може да се приготвят крутоните или салатата и основното ястие.
Продукти:
* резен целина - около 250 г
* 1 глава лук
* 50-60 мл олио
* около 1 л гореща вода
* сол на вкус
* бял пипер- прясно смлян-на вкус
за гарниране:
черен и бял сусам, тиквени семки, машерка
Приготвяне:
1. Лукът и целината се нарязват. Задушават се за около 10 минути в загрятото на умерена температура олио. Разбъркват се няколко пъти. Внимава се да не покафенеят.
2. Налива се горещата вода. След завирането се посолява. Варят се на тих огън около 15-20 минути, докато напълно омекнат.
3. Супата се пасира. Подправя се с белия пипер и се разсипва в топли чинии.
4. Поръсва се с двата вида сусам, тиквени семки и листенца мащерка.
Насладете се на вкусната и ароматна супа и преминете през студения и мрачен ден с усмивка.
Бети,
ОтговорИзтриванечесто, особено зимата правя крем - супи.Много се харесват у дома.А твоята, както винаги е прекрасна.Снимките - чудесни.
Поздрави и лека седмица !
Благодаря Елена!
ИзтриванеХубава нова седмица и на теб!
За жалост с целината вкусово сме на вие,Бети,обаче не мога да не скролна прекрасната ти презентация и да й се насладя!
ОтговорИзтриванеХубава седмица,мила!
Роси, съжалявам, че не ти допада вкусуво целината. Благодаря ти за хубавите думи!
ИзтриванеУсмихната и успешна седмица!
Толкова малко продукти, а толкова перфектен вкус! Чудна! :)
ОтговорИзтриванеГери, благодаря ти!
ИзтриванеСупичката, наистина е чудесна! Целината е невероятен зеленчук!
Бети, и у нас крем супите зимата са на почит!
ОтговорИзтриванеОбичам и тази супа, на която обичам да добавя синьо сиренце :)
Поздрави!
Dear Betty,your cream soup looks so delicious!
ОтговорИзтриванеGreat recipe!!I like to make soups for winter!
Great food photography!
Wish you a creative week!
Dimi...
Dimi,
Изтриванеthank you for your lovely comment!
Will be glad if you try
Дани, със супичките определено по-лесно се преживява зимата :)
ОтговорИзтриванеСиренцата, определено подхождат.
Поздрави!
И аз като Роси май много-много не се харесвам с целината, но... при мен е само понякога. Има много изненадващи комбинации, в които й ставам голям почитател. И тази супичка определено ме приканва да я опитам . рПекрасна е, Бети, всичките ти супички са прекрасни! :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и поздрави от зимна София! При нас преди малко заваля, сипе се сняг на парцали. :)
Благодаря, Гери!
ИзтриванеНадявам се да ти хареса, ако опиташ. Приготвянето е изключително лесно и с малко готвене.
Наслади се на красивия сняг!
Bety,
ОтговорИзтриванеCreamy celery soup, this sounds delicious! And those pumpkin seeds - I love anything with pumpkin. Sometimes I get myself a pumpkin loaf at a coffee shop nearby with pumpkin seeds on top. It's so soft and yummy. My husband loves soups in the cold winter months. This sounds like a good one.
Have a wonderful week, Bety.
~Sheri
I ove to pumpkin in different versions. In baking really gives softness and moisture,
ИзтриванеThank you , Sheri
Мммм, надявам се да стане малко по-студено и да имам още по-голяма нужда да се стопля с тази уханна супа. Времето сега е малко болно, а аз не го обичам такова. Предпочитам истинско януарско време. Хубав ден, Бети!
ОтговорИзтриванеА аз искам вече да е март и да съм в очакване на зеления април :)
ИзтриванеVery rich soup!!! thank you so much for your comment!!!
ОтговорИзтриванеSorry but I don't see you in my followers list! please check it and I follow you back.
Besos, desde España, Marcela♥
Oooh yum!
ОтговорИзтриванеGonna have to try this out one day.
-Rupsha B
Lovesicklilac
Twitter-b_rupsha
Thank you Rupsha!
ИзтриванеThank you so much!!! I follow you!!!
ОтговорИзтриванеBesos, Marcela♥
Обичана, ароматна и сгряваща зимна супа, Бети,
ОтговорИзтриванепредставена по един разкошен, красив и неустоимо апетитен начин...
Благодаря, поздрави за теб, хубав и усмихнат ден!
Благодаря, Диани!
ИзтриванеЧудесна супа! Снощи приготвих, да си призная, не вярвах, че без картоф, ще се получи гъста крем супа, но се получи с прекрасна консистенция. Радвам се, че открих това местенце и бързам да приготвя другите супички!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за споделените рецепти!
И чудесните провокиращи апетита снимки!
Поздрави!
Радвам се, че ти е допаднала, Любов!
ИзтриванеНадявам се и другите супи да ти харесат.
Поздрави!
ти ме вдъхнови и се сетих за глават целината от градината във Франция, дето ме чакаше в мазето...и стана супер супа, аз добавих 4 сварени кестена, малко кимион и кокосово мляко...МЕРСИ мнооооого ъа всички твои вкусотии и inspirations!xxx
ОтговорИзтриванеИ аз сложих веднъж кокосово мляко и също много ми хареса. Но и само с лука и целината си е много вкусна и ароматна. Дори зеленчуков бульон не сложих. Разбира се всяка добавка на мляко, сметана, някакъв вид сирене е подходящ.
ИзтриванеЖана, благодаря ти за хубавите думи!
О, обожавам крем супите! :) Макар и никога да не съм пробвала с целина, твоята изглежда много ароматна и вкусна! А и как си я поднесла и украсила, страхотна е!
ОтговорИзтриванеПоздрави :)
Алекс, благодаря сърдечно!
ИзтриванеНадявам се да опиташ. Много е ароматна и вкусна наистина.
Усмивки!
Ние пък с целината сме голяма любов! Дали корен или стрък, листо, винаги добавям в супи, ястия, някои салати. Панирана, плакия, сега съм се наканила да я приготвя с маслини. Записвам си супата за проба, тъкмо имам голяма глава целина.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Бети!
Тили, радвам се, че и ти харесваш целина и ще очаквам ястието ти с маслини.
ИзтриванеЩе се радва да ти допадне супата.
Сърдечен поздрав!
Изглежда нежна и много ефектно поднесена с тези семенца :) Супичките от кореноплодни са ми любими точно в кремообразен вариант Бети. Ще си открадна идеята със семенцата при следващо приготвяне :) благодаря за което!
ОтговорИзтриванеДани, винаги радваш със сладкодумни коментари! Радвам се, че ти е харесала декорацията! Обожавам семена и кръглата форма :))
ИзтриванеТакава супичка ще си направя :) Отглеждаме си целина и няма да забравя да я приготвя. Отбелязвам си я отсега, да не я загубя рецептата.
ОтговорИзтриване