Най-добрите тиквени мъфини
С мека и пухкава текстура, покрити с хрупкав маслесни трохи с подправки и накрая със сладка кленова глазура - тези тиквени мъфини не само имат най-страхотния вкус, но са и толкова лесни за приготвяне. Те наистина са най-добрите тиквени мъфини! Приготвих с комбинация от кокосова захар и смес от еритритол и стевия за по-малко въглехидрати.

Напълваме хартиената капсула почти до ръбчето и допълваме с маслени хрупкави трохи.
Най-добрите тиквени мъфини
Общо време: 35 минути + 20 минути охлаждане
Брой: 18 мъфина
Съставки
За хрупкави трохи:
90 г универсално брашно
50 г смес от еритритол и стевия или кристална захар
60 г кокосова захар
1 ч.л. подправка за тиква
90 г веган масло, разтопено и охладено
За тиквените мъфини:
425 г чисто тиквено пюре ( от печена тиква)
100 г кококсова захар
100 г смес от еритритол и стевия или кристална захар
120 мл гроздово олио
60 мл растително мляко
2 големи яйца
1 ч.л.чист екстракт от ванилия
230 г универсално брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
1 с.л. подправка за тиква
½ ч.л. сол
За кленовата глазура:
65 г пудра смес от еритритол и стевия или пудра захар
1 с.л. екстракт от ванилия
3 - 4 супени лъжици чист кленов сироп
Инструкции
Пригответе хрупкавите трохи:
1.. В средно голяма купа смесете всички съставки за хрупкавите трохи. Разбъркайте с вилица, докато всичко се навлажни равномерно с маслото.
90 г универсално брашно
50 г смес от еритритол и стевия или кристална захар
60 г кокосова захар
1 ч.л. подправка за тиква
90 г веган масло, разтопено и охладено
2. Оставете в хладилника, докато приготвяте тестото за мъфини.
Пригответе мъфините с тиква:
1. Загрейте фурната си до 190°C. Поставете хартиени капсули във форма за мъфини и я оставете настрана.
2. В голяма купа разбийте заедно тиквено пюре, кафява захар, кристална захар, олио, мляко, яйца и ванилия, за да се комбинират.
425 г чисто тиквено пюре ( от печена тиква)
100 г кококсова захар
100 г смес от еритритол и стевия или кристална захар
120 мл гроздово олио
60 мл растително мляко
2 големи яйца
1 ч.л.чист екстракт от ванилия
3. Добавете брашното, содата за хляб, подправката за тиква и солта. Пресейте за да са равномерно разпределени и без бучки.
230 г универсално брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
1 с.л. подправка за тиква
½ ч.л. сол
4. Разбъркайте добре, докато получите гладко тесто за мъфини без ивици. Внимавайте да не прекалявате с разбъркването.
5. Разпределете тестото в подготвените формички за мъфини, като напълните всяка от тях до 0,5-0,3 см от ръбчето.
6. Извадете сместа за хрупкави трохи от хладилника. Той ще се е втвърдил леко, затова използвайте вилица, за да го начупите на по-малки парченца. Може да настържете с едро ренде. след което покрийте всеки мъфин с трохи.
7. Печете мъфините в центъра на предварително загрятата фурна за 20-25 минути или докато шишче, забодено в мъфин, излезе чисто с няколко влажни трохи.
8. Оставете да се охладят за около 10 минути във формата за мъфини, след което прехвърлете върху решетка, за да се охладят докрай. Можете да сервирате тези мъфини топли или на стайна температура.
Пригответе кленова глазура:
В средно голяма купа или чаша разбийте заедно пудрата от еритритол +стевия или пудрата захар, екстракта от ванилия и 3 супени лъжици кленов сироп. Ако глазурата е твърде гъста, добавете още малко кленов сироп.
65 г пудра смес от еритритол и стевия или пудра захар
1 с.л. екстракт от ванилия
3 - 4 супени лъжици чист кленов сироп
Полейте топлите мъфини с глазурата и се насладете! Вкусни са леко топли или напълно охладени.








Коментари
Публикуване на коментар