Тиквен пай барчета, без глутен, без захар и без млечни


Насладете се на вкусовете на домашен тиквен пай без глутен, без да е необходимо да разточвате кора. С кремообразен пълнеж от тиква с подправки върху маслена кора, която сте събрали буквално за 3- 4 минути, без глутен, тези тиквени пай блокчета предлагат невероятен вкус и нежна копринена текстура. Обещавам, че ще ви стане любим тиквен сладкиш!



Защо ще ви хареса тази рецепта

Бързо и лесно за приготвяне : Тази рецепта изисква само една купа - използвайте същата купа за безглутеновата основа и плънката. Основата се пресова в тава, запича се, а съставките за плънката се разбъркват, изсипват се в тавата и се пекат.

Кремообразна кадифена текстура : Пълнежът е толкова копринено гладък и кремообразен!

Пълен с есенен вкус : С изобилие от подправки, всяка хапка има есенен вкус.

Използва печена тиква : Просто заделете от печената тиква, която така или иначе присъства на трапезата по това време на годината.

Достатъчно за голяма група : Тази рецепта е достатъчна за 16 блокчета, така че е идеална за голяма група!


Няколко лесни стъпки ви делят от този превъзходен тиквен десерт.

Приготвяне на безглутеновата коричка. Просто събирате всички съставки в една купа. Смесвате с ръка. Прехвърляте във формата и притискате.

Приготвяне на пълнежа

Докато се пече кората, пригответе плънката в същата купа – или с миксер, или с пасатор. Не е необходимо да миете купата, просто я избършете леко.

Смесете сухите съставки. Добавете течните, разбийте гладко.

Изсипете пълнежа в предварително изпечената кора.

Печете, докато центърът престане да се поклаща. 45-50 минути за тава 20*20 см или 40-45 минути за тава 23*23. Оставете да се охлади напълно преди да прехвърлите в хладилник поне за 1 час преди да нарежете.





Тиквен пай барчета, без глутен, без захар и без млечни

Порции: 16 барчета

време за подготовка: 10 минути

време за готвене: около 1час 5  минути

общо време: 1 час 15 минути


Съставки

Безглутенова кора 

110 г  бадемово брашно

70 г брашно от лупина или сладко оризово брашно, ог което се приготвят мочи,  различно от бялото или кафявото оризово башно

50 г еритритол

2 с.л.  царевично нишесте

1 ч.л. смляна канела

1/4 ч.л. сол

 85 г растително масло на блок , омекнало

1 ч.л. екстракт от ванилия

тава за печене с размери 22х22 см 

Пълнеж за тиквен пай

70 г карамелена захар 0 калории

2 с.л.смес от еритритол и стевиа

1 1/2 с.л. царевично нишесте

1/2 ч.л. смляна канела

1/4 ч.л. смлян джинджифил

1/4 чаена лъжичка смляно индийско орехче

1/8 ч.л. смлян бахар

1/4 ч.л. смлян карамфил

щипка сол

600 г пюре от печена тиква

200 г кокосова сметана

2 големи яйца

1 ч.л. екстракт от ванилия


Инструкции:

1. Постелете квадратна тавата за печене с размери  с хартия за печене.

2. Пригответе кората, смесете бадемовото брашно, сладкото оризово брашно, царевичното нишесте, канелата и солта в купата на миксер с приставка за бъркане или в голяма купа за смесване със силиконова шпатула.

110 г  бадемово брашно

70 г брашно от лупина или сладко оризово брашно, ог което се приготвят мочи,  различно от бялото или кафявото оризово башно

50 г еритритол

2 с.л.  царевично нишесте

1 ч.л. смляна канела

1/4 ч.л. сол

3. Добавете омекналото масло и ванилията и разбъркайте на средно-слаба скорост, докато маслото се поеме напълно и тестото се слепи, когато го защипете. Става бързо и ако се смеси с ръка. Изсипете трохите в подготвената тава за печене и ги разпределете равномерно в тавата, като използвате ръце или плоска мерителна лъжица, за да ги сплескате, докато станат хомогенни и компактни.

85 г растително масло на блок , омекнало

1 ч.л. екстракт от ванилия

4. Оставете да се охлади за 10 минути, докато загрявате фурната до 175°C. 

Печете кората около 15- 18 минути до златистокафяво. Когато я извадите от фурната, използвайте мерителна чаша или голяма лъжица, за да притиснете отново кората плътно.

5. Докато кората се пече, пригответе плънката в същата купа. Не е необходимо да миете купата, просто я избършете леко.

6. Разбийте заедно подсладителите, царевичното нишесте и подправките. Добавете тиквата, кокосовата сметана, яйцата и ванилията и разбийте до пълна гладкост. Използвах пасатор.

70 г карамелена захар 0 калории

2 с.л.смес от еритритол и стевиа

1 1/2 с.л. царевично нишесте

1/2 ч.л. смляна канела

1/4 ч.л. смлян джинджифил

1/4 чаена лъжичка смляно индийско орехче

1/8 ч.л. смлян бахар

1/4 ч.л. смлян карамфил

щипка сол

600 г пюре от печена тиква

200 г кокосова сметана

2 големи яйца

1 ч.л. екстракт от ванилия

7. Изсипете плънката в предварително изпечената кора и печете, докато центърът престане да се поклаща. 45-50 минути за тава 20*20 см и 40-45 минути за тава23*23 см.

8. След като се изпече, оставете да се охлади на стайна температура, преди да прехвърлите в хладилника, за да се стегне поне за час.

Украсете по желание с разбита кокосова сметана и крема сирене от кашу. Поръсете леко с канела.

Бележки

* Тази кора също така остава хрупкава под влажния пълнеж от тиквен пай в продължение на няколко дни.

 *Препоръчвам да използвате печена тиква, а не варена, тъй като печената има много по-ниско съдържание на влага. По-високо съдържание на влага може да повлияе негативно на резултата от рецептата. 

Съхранение

Съхранявайте остатъците, покрити с пластмасово фолио или в херметически затворен контейнер в хладилник до 3 дни.

Коментари

Какво сте гледали в последните 7 дни