Тиквен пай барчета, без глутен, без захар и без млечни
Насладете се на вкусовете на домашен тиквен пай без глутен, без да е необходимо да разточвате кора. С кремообразен пълнеж от тиква с подправки върху маслена кора, която сте събрали буквално за 3- 4 минути, без глутен, тези тиквени пай блокчета предлагат невероятен вкус и нежна копринена текстура. Обещавам, че ще ви стане любим тиквен сладкиш!
Защо ще ви хареса тази рецепта
Бързо и лесно за приготвяне : Тази рецепта изисква само една купа - използвайте същата купа за безглутеновата основа и плънката. Основата се пресова в тава, запича се, а съставките за плънката се разбъркват, изсипват се в тавата и се пекат.
Кремообразна кадифена текстура : Пълнежът е толкова копринено гладък и кремообразен!
Пълен с есенен вкус : С изобилие от подправки, всяка хапка има есенен вкус.
Използва печена тиква : Просто заделете от печената тиква, която така или иначе присъства на трапезата по това време на годината.
Достатъчно за голяма група : Тази рецепта е достатъчна за 16 блокчета, така че е идеална за голяма група!
Няколко лесни стъпки ви делят от този превъзходен тиквен десерт.
Приготвяне на безглутеновата коричка. Просто събирате всички съставки в една купа. Смесвате с ръка. Прехвърляте във формата и притискате.
Приготвяне на пълнежа
Докато се пече кората, пригответе плънката в същата купа – или с миксер, или с пасатор. Не е необходимо да миете купата, просто я избършете леко.
Смесете сухите съставки. Добавете течните, разбийте гладко.
Изсипете пълнежа в предварително изпечената кора.
Печете, докато центърът престане да се поклаща. 45-50 минути за тава 20*20 см или 40-45 минути за тава 23*23. Оставете да се охлади напълно преди да прехвърлите в хладилник поне за 1 час преди да нарежете.
Тиквен пай барчета, без глутен, без захар и без млечни
Порции: 16 барчета
време за подготовка: 10 минути
време за готвене: около 1час 5 минути
общо време: 1 час 15 минути
Съставки
Безглутенова кора
110 г бадемово брашно
70 г брашно от лупина или сладко оризово брашно, ог което се приготвят мочи, различно от бялото или кафявото оризово башно
50 г еритритол
2 с.л. царевично нишесте
1 ч.л. смляна канела
1/4 ч.л. сол
85 г растително масло на блок , омекнало
1 ч.л. екстракт от ванилия
тава за печене с размери 22х22 см
Пълнеж за тиквен пай
70 г карамелена захар 0 калории
2 с.л.смес от еритритол и стевиа
1 1/2 с.л. царевично нишесте
1/2 ч.л. смляна канела
1/4 ч.л. смлян джинджифил
1/4 чаена лъжичка смляно индийско орехче
1/8 ч.л. смлян бахар
1/4 ч.л. смлян карамфил
щипка сол
600 г пюре от печена тиква
200 г кокосова сметана
2 големи яйца
1 ч.л. екстракт от ванилия
Инструкции:
1. Постелете квадратна тавата за печене с размери с хартия за печене.
2. Пригответе кората, смесете бадемовото брашно, сладкото оризово брашно, царевичното нишесте, канелата и солта в купата на миксер с приставка за бъркане или в голяма купа за смесване със силиконова шпатула.
110 г бадемово брашно
70 г брашно от лупина или сладко оризово брашно, ог което се приготвят мочи, различно от бялото или кафявото оризово башно
50 г еритритол
2 с.л. царевично нишесте
1 ч.л. смляна канела
1/4 ч.л. сол
3. Добавете омекналото масло и ванилията и разбъркайте на средно-слаба скорост, докато маслото се поеме напълно и тестото се слепи, когато го защипете. Става бързо и ако се смеси с ръка. Изсипете трохите в подготвената тава за печене и ги разпределете равномерно в тавата, като използвате ръце или плоска мерителна лъжица, за да ги сплескате, докато станат хомогенни и компактни.
85 г растително масло на блок , омекнало
1 ч.л. екстракт от ванилия
4. Оставете да се охлади за 10 минути, докато загрявате фурната до 175°C.
Печете кората около 15- 18 минути до златистокафяво. Когато я извадите от фурната, използвайте мерителна чаша или голяма лъжица, за да притиснете отново кората плътно.
5. Докато кората се пече, пригответе плънката в същата купа. Не е необходимо да миете купата, просто я избършете леко.
6. Разбийте заедно подсладителите, царевичното нишесте и подправките. Добавете тиквата, кокосовата сметана, яйцата и ванилията и разбийте до пълна гладкост. Използвах пасатор.
70 г карамелена захар 0 калории
2 с.л.смес от еритритол и стевиа
1 1/2 с.л. царевично нишесте
1/2 ч.л. смляна канела
1/4 ч.л. смлян джинджифил
1/4 чаена лъжичка смляно индийско орехче
1/8 ч.л. смлян бахар
1/4 ч.л. смлян карамфил
щипка сол
600 г пюре от печена тиква
200 г кокосова сметана
2 големи яйца
1 ч.л. екстракт от ванилия
7. Изсипете плънката в предварително изпечената кора и печете, докато центърът престане да се поклаща. 45-50 минути за тава 20*20 см и 40-45 минути за тава23*23 см.
8. След като се изпече, оставете да се охлади на стайна температура, преди да прехвърлите в хладилника, за да се стегне поне за час.
Украсете по желание с разбита кокосова сметана и крема сирене от кашу. Поръсете леко с канела.
Бележки
* Тази кора също така остава хрупкава под влажния пълнеж от тиквен пай в продължение на няколко дни.
*Препоръчвам да използвате печена тиква, а не варена, тъй като печената има много по-ниско съдържание на влага. По-високо съдържание на влага може да повлияе негативно на резултата от рецептата.
Съхранение
Съхранявайте остатъците, покрити с пластмасово фолио или в херметически затворен контейнер в хладилник до 3 дни.








.jpg)




Коментари
Публикуване на коментар