Сурови лингуини от тиквички за 5 минути - Raw 5 - minute Zucchini Linguines


Обичам салати, обичам и паста, обичам и да се забавлявам и създавам храната у дома. Тази рецепта в различни варианти приготвям главно през лятото. Харесва ми сутрин, когато се вдигне росата да обиколя корените с тиквички, да си отрежа свежи цветове и плодове, хахах- тиквички.... След това да вляза в лехата с домати, да полепне вкусният им неподражаем аромат по ръцете и дрехите ми, да скъсам узрелите, да отида до босилека...едни такива спомени и блянове са ме обхванали. До тогава има време. Не можах да устоя на тези пресни тиквички, купих и приготвих най-бързата паста/салата, която може да се приготви. Има толкова много варианти, по които може да се приготвят и поднесат. Днес ги направих много семпли. Със свежо усещане за салата.  Предстои ми разходка в гората за гъби. Така, че хапвам тази чинийка, грабвам кошницата и тръгвам.



Други рецепти, които може да ви харесат :

  Сурови спагети от тиквички с чери домати и босилек

Салата от мариновани тиквички и глухарче

Необходими продукти:
за 1 порция:

* 1 тиквичка
* 1 ч.л. зехтин- студено пресован
* 5-6 бадема
* 1 с.л. лимонов сок
* 1 ч.л. ябълков оцет
* 1 с.л. деактивирана хранителна мая аз използвам Engevita
* 1 ч.л. чиа
* чивас- десетина стръка
* 1 ч.л. сушен копър ( на Kotanyi ми е любим) или няколко стръка пресен
* черен пипер - прясно смлян
* малдонска сол
* ядливи цветя - нетретирани, измити и подсушени

Начин на приготвяне:

1. Тиквичката се нарязва на тънки ленти с уреда за белене. Лентите се разполовяват с обикновен нож. Това става доста бързо. Може да направите непълен разрез по средата на тиквичката и така с едно движение на белачката да получавате по две лентички. Поставят се в купа.

2. Приготвя се дресинг от зехтина, лимоновия сок, маята и копъра. Добавя се към тиквичките. Поръсете чиата. Объркайте  внимателно. Оставете докато накълцате бадемите.

3. Накълцайте грубо бадемите.  Поставете маринованите тиквички в чиния за сервиране. Поръсете с бадемите, черния пипер, солта, цветята, още копър и ядливите цветя. Нарежете с ножица отгоре чивас.

4. Насладете се.

Вкусни са и след един час. Веднъж взех на работа от тях. Бяха станали една идея по-гъвкави.




Коментари

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни