Бърз ягодов тарт с бутер тесто - Quick strawberry tart with puff pastry
Този ягодов тарт е супер бърз десерт за през седмицата или за неочаквани гости, или за момент, в който имате ягоди в изобилие. Готов е само за 30 минути и само с 4 продукта! Най-вкусен е, ако използвате сезонни сладки и ароматни ягоди! Идеално е да се насладите с чаша кафе или чай за закуска. Може да поднесете и топъл с топка сладолед за десерт. Поръсените бадемови листенца добавят хрупкава текстура и красив контраст.
Съставките са само 4 и лесни за намиране:
бутер тесто,
крема сирене ( копринено тофу за веган вариант),
мед или кленов сироп,
ягоди
Ето и рецептата:
Продукти:
180/200 г крема сирене или копринено тофу на стайна температура
3 супени лъжици мед или кленов сироп, плюс още за поръсване отгоре
1 лист бутер тесто, свежо или размразено
20-25 ягоди, почистени от дръжките и тънко нарязани напречно
2-3 с.л. натрошени или филирани бадеми
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 200 С.
2. Поставете крема сиренето и меда в купа и разбийте заедно. Съответно ако използвате копринено тофу и кленов сироп, разбийте ги заедно. Поставете бутер тестото върху покрита с хартия за печене тава.
3. Разстелете разбитото крема сирене с мед на равен слой, оставяйки около 2 см ръб.
4. Разпределете ягодите върху крема сиренето на един, равномерен слой. След това подредете отгоре шахматно и останалите ягоди.
5. Сгънете към ягодите 2 см -овато ръбче на бутер тестото и поставете тарта във фурната.
6. Печете тарта за 20-25 минути или докато коричката стане златисто кафява и ягодите се запекат.
7. Извадете тарта от фурната и поръсете с мед или кленов сироп и отгоре поръсете нарязан шам фъстък.
8. Оставете тарта да се охлади за 15 минути, преди да го нарежете и сервирате.
Може да сервирате с топка сладолед.
Thanks for your recipe...
ОтговорИзтриване