Бърз ягодов тарт с бутер тесто - Quick strawberry tart with puff pastry

 


Този  ягодов тарт е супер бърз десерт за през седмицата или за неочаквани гости, или за момент, в който имате ягоди в изобилие. Готов е само за 30 минути и само с 4 продукта! Най-вкусен е, ако използвате сезонни сладки и ароматни ягоди! Идеално е да се насладите с чаша кафе или чай за закуска. Може да поднесете и топъл с топка сладолед за десерт. Поръсените бадемови листенца добавят хрупкава текстура и красив контраст. 

Съставките са само 4 и лесни за намиране: 

бутер тесто, 

крема сирене ( копринено тофу за веган вариант), 

мед или кленов сироп, 

ягоди

Ето и рецептата:

Продукти:

180/200 г крема сирене или копринено тофу на стайна температура

3 супени лъжици мед или кленов сироп, плюс още за поръсване отгоре

1 лист бутер тесто, свежо или размразено

20-25 ягоди, почистени от дръжките и тънко нарязани напречно

2-3 с.л.  натрошени или филирани бадеми 

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 200 С.

2. Поставете крема сиренето и меда в купа и разбийте заедно. Съответно ако използвате копринено тофу и кленов сироп, разбийте ги заедно. Поставете бутер тестото върху покрита с хартия  за печене тава.

3. Разстелете разбитото крема сирене с мед на равен слой, оставяйки около 2 см  ръб.

4. Разпределете ягодите върху крема сиренето на един, равномерен слой. След това подредете отгоре шахматно и останалите ягоди.

5. Сгънете към ягодите 2 см -овато ръбче на бутер тестото и поставете тарта във фурната.

6. Печете тарта за 20-25 минути или докато коричката стане златисто кафява и ягодите се запекат.

7. Извадете тарта от фурната и поръсете с мед или кленов сироп и отгоре поръсете нарязан шам фъстък.

8. Оставете тарта да се охлади за 15 минути, преди да го нарежете и сервирате.

Може да сервирате с топка сладолед. 

Коментари

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни