Мини кишове без тесто- веган - Mini Crustless Eggless Quiches
Този киш е идеален да оползотворите останали малки количества от различни зеленчуци, веган сирена, подправки.
Нямам търпение да видя вашите интрепретации и впечатленията ви от рецептата. Кажете ми в коментар тук долу или в Инстаграм.
Други подобни рецепти:
Киш с козе сирене и чери домати с бутер тесто
Киш " Прованс" - с прясно биволско сирене и извара, риган и градински чай
Продукти:
за около 14 бр
400 г твърдо тофу
3 супени лъжици хранителна мая
1 с.л. мисо паста
1 ч.л. куркума
½ ч.л. лук на прах
¾ ч.л сол
½ ч. л. черен пипер
¼ ч.л. индийско орехче, настъргано или смляно
щипка черна сол ( кала намак) - по желание за аромат на яйца
3 скилидки чесън, нарязани на ситно
50-60 г броколи, нарязани
120 г грах
100 г зелен фасул
1 червена чушка, нарязана
80 г царевица
2 с.л. нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 180. Наредете 12-14 силиконови форми за мъфини в тавичка. Не е необходимо да ги мажете.
2. В кухненски робот или блендер пасирайте тофуто. Добавете хранителната мая, мисо пастата, куркумата, индийското орехче, лука на прах, чесъна, солта, магданоза, черния пипер и черната сол. Пасирайте до смесване.
3. В голяма купа комбинирайте сместа от тофу със зеленчуците и разбъркайте. Разпределете сместа във формите за мъфини като ги напълните догоре.
4. Поставете във фурната и печете 25-35 минути. Завъртете тавичката след 15 минути. Върховете трябва да са леко покафенели.
5. Оставете да се охладят на решетка за охлаждане за поне 10 минути. Сервирайте топли или студени. Подходящи са за закуска или обяд и вечеря, придружени със салата.
Коментари
Публикуване на коментар