Украса( декупаж) на яйца със свежи цветя ( видео)- Easter Eggs Decorated with Decoupage with Fresh Flowers

 

Остават броени дни до боядисването на яйцата и тяхното украсяване. Предполагам, че хората, които обичат да украсяват домовете си, вече са го направили. Наред с пролетното освежаване и почистване на дома, празничната украса удължава усещането за празника и допринася за настроението на всички у дома. Времето е малко хладно и дъждовно. И на мен ми се иска да има слънчице, но пък този дъжд е добре дошъл за всички засадени семенца в градините, а и за гъбите, в чието очакване съм. След облаците, дъжда и студа, ще се изясни, ще ни стопли и усмихне слънцето. Пролетта се усеща осезаемо във все по раззеленяващите се дървета, в цъфналите нарциси и лалета, в цъфналите дръвчета и храсти. Красота и обновление ни обгръщат  накъдето и да погледнем.


В блога съм ви показвала различни начини за багрене на яйца с различни природни оцветители. Достатъчно е да кликнете на някой от таговете/ етикетите, за да ги видите: натурални боиВеликденестествени бои за яйца 

Днес идвам с идея за великденска украса на яйца със свежи цветя. Показах я миналата година в Инстаграм и много хора я харесаха. Тази година показвам и тук в блога, като се съобразих да има достатъчно време, за да приготвите и вие, ако ви допада. Идеята ми дойде от декупажа, който правех преди години с елементи от красиви салфетки, после направих декупаж с хербарии на цветя. И ето, че реших да опитам със свежи цветя. Получиха се чудесни цветове, а и времето за съхнене на хербариите бе спестено.

Необходимо е да подберем красиви цветчета с тънки венчелистчета, които лесно ще прилепнат към гладката повърхност на яйцето. Може да се наложи да залепите листчетата едно по едно, ако мястото, в което са свързани цветчетата е прекалено дебело или просто така желаете.

 Като неподходящи бих посочила- мускари(цветчетата са дебели и месести), глухарче( прекалено дебеличко цветче, освен, ако не решите да лепите поединично няколко десетки венчелистчета), синчец( също е с обемно цветче), нарцис ( твърде обемна тичинка и бледи венчелистчета)

Направих и видео, което може да видите в канала ми в You Tube



На видеото се вижда ясно какво използвам, но все пак и тук ще посоча какво е необходимо:


ядливи, или неотровни цветя с фини листенца ( подходящи са иглика, флокс, великденче, градинска теменуга, незабравка, форзиция, цветчета от праскова)

яйчен белтък, леко разбит- това е лепилото

четка

капачки или друга удобна поставка за сушене на яйцата

яйца- бели-могат да бъдат сварени или издухани за украса на дома


Това е. Лесно и приятно е! 

Утре ще споделя друга идея за декориране. Останете тук. Последвайте ме, ако ви харесва това, което споделям.

Приятно украсяване!

Коментари

  1. Анонименаприл 19, 2022

    Толкова нежни и красиви! Брилянтна идея! Непременно ще направя и таки яйца! Харесват ми всички публикации с боядисване на яйца с природни бои! Много естетично представени! Снимките вдъхновяват и са удоволствие за очите!
    Магдалена Р.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ви харесват, Магдалена! Украсяването с цветя е толкова приятно и зареждащо! Надявам се да опитате! Благодаря за отделеното време и хубавите думи!

      Изтриване
  2. Анонименаприл 19, 2022

    Ехаааа! Толкова е лесно и близко до природата и в същото време гениално! Благодаря Ви, че споделихте!
    Мария Първанова

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря, Мария! Наистина е лесно и много приятно и зареждащо това украсяване! Всеки досег с природата носи приятни емоции и спокойствие! Весели празници!

      Изтриване
  3. От къде може да се вземат листенцата?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. От градината ми съм набрала теменужки и незабравки. Другите дребни сини цветчета са на вид великденче. Расте навсякъде в диво състояние.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни