Орехови бисквити с кафе - Walnut Espresso Cookies
Често говорим по телефона с братовчедка ми, която живее в Германия. Говорейки свършваме доста неща всяка в дома си. Често вече и готвим по телефона, и ако имаме време сядаме пред мониторите за скайп връзка. Тогава ни се иска да можеше да си прехвърлим по нещо от това, което сме приготвили. Един ден е възможно и това да се случи.От изобретяването на телефона, създаден да позволи на хора на далечни разстояния да разговарят помежду си, до наши дни са минали само някакви си 138 години. Тогава никой не е подозирал, че хората ще могат и да се виждат при тези разговори.Засега телепортирането е във фантастичните книги и филми. Докато това стане възможно обаче, единствения начин да опитаме, това, което приготвил някой и виждаме на монитора си, е да си го направим сами. Така направих и аз с тези вкусни орехови бисквити с кафе.
Съставки:
* 80 гр меко масло
* 50-60 грама мека, сурова тръстикова или кокосова захар
* 1 яйце
* 100 грама брашно от лимец или пълнозърнесто пшенично
* 1 ч.л. бакпулвер
* 2 ч. л. нес кафе на прах, ако ще хапват деца-безкофеиново
* 120 гр орехи -смлени на едро или накълцани
* около 100 гр шоколадов крем- аз имах в момента шоколадов мус от млечен шоколад и сметана от най - вкусната тройно шоколадова мус торта
Може да използвате домашна нутела или вашият любим шоколадов крем или друг шоколадов крем, който обичате.
Препоръчвам, или поне на мен повече биха ми харесали с черен шоколадов крем. Следващия път ще ги направя с черен шоколад.
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 180 градуса.
2.Разбийте на гладък крем маслото и захарта. Добавете яйцето и кафето и разбийте до пълното усвояване на кафето, особено ако сте избрали нес кафе.
3. Бакпулвера и брашното се пресяват и се добавят към маслената смес. Разбърква се добре. Добавете 40-50 гр от нарязаните орехи в тестото и разбъркайте.
4. Поставете останалите орехи в купа. Вземайки от тестото с лъжичка, оформете с леко влажни ръце топчета, големи колкото лешник. Оваляйте в орехите . Поставете на 3-4 см едно от друго в тава, покрита с хартия за печене. Топчетата се разливат при печенето равномерно и се превръщат в плоски бисквити.
5. Печете 10 минути в загрята фурна. Извадете , оставете да се охладят леко . Слепете две по две с шоколадовия крем. Съхранявайте в добре затваряща се кутия.
Бети, изглеждат невероятно вкусни, ще ми се да ги пробвам, но нещо не разбрах - слагаш нес кафе или сварено еспресо?
ОтговорИзтриванеИгличе- на прах, каквото и кафе да избереш и разбиваш с миксера до еднородна смес. Сега ще допълня горе в продуктите. Ако си падаш по по-сладки неща, увеличи с 20-30 грама количеството на захарта.
ОтговорИзтриванеМного апетитни хапчици-бисквитки! И прекрасни снимки, Бети! Иска ми се да ги схрускам :)
ОтговорИзтриванеТочно две хапчици е всяка. Вкуснички са, Снежи!
ИзтриванеБлагодаря ти!
Чудесно изкушение, Бети!
ОтговорИзтриванеБих си похапнала с удоволствие!
Топла прегръдка !
Дани, благодаря ти сърдечно!
ИзтриванеБети, бисквитките са като малки кулинарни бижута. Поздравление!
ОтговорИзтриванеНе са кой знае колко красиви на външен вид, но са вкусни!
ИзтриванеБлагодаря ти!
Превъзходни са!Поздравления,Бети!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Милена!
ИзтриванеЧудни, чудни, чудни! И неустoими същo! Бети, дали мoга да слoжа oбикнoвенo брашнo, в мoмента нямам пълнoзърнестo, а е тoлкoва студенo, че хич не ми се излиза :)
ОтговорИзтриванеМожеш, разбира се, Ани.
ИзтриванеАко имаш трици можеш да си направиш пълнозърнесто и сама.
Ще се радвам да ти допаднат на вкус.
Прекрасни сладки, Бети! Аз бих ги пробвала даже и с бял шоколадов мус!
ОтговорИзтриванеАми защо не! Със сигурност ще са вкусни, но и по-сладки. А на мен ми бяха такива с млечния мус. Сега ще опитам и с черен шоколадов мус или крем.
ИзтриванеУспешно съчетание на полезното с приятното, Бети! И работата свършена, и сладките приказки вървят :) Вкусна сладка тайна си ни разкрила с тези бисквитки :)
ОтговорИзтриванеСпоред ден!
Ах, така е Албенче...като сме толкова далеч...
ИзтриванеБлагодаря ти!
Ох Бети, какви изкушения! Страхотни са!
ОтговорИзтриванеСнежи, радвам се да те видя тук! Благодаря!
ИзтриванеАх, чинийка, ах кутийка, ах бисквитки, ах тази вълшебница Бети! Поредната красота! Поздрави!
ОтговорИзтриванеАх, Кате! Колко си мила и как ме усмихна!
ИзтриванеUmmmm que buenas deben estar esa galletas de nueces Bety. Besitos canarios.
ОтговорИзтриванеLas nueces, el chocolate y el café ... sí, muy delicioso! Gracias Maria!
ИзтриванеПрекрасни бисквити! Направих ги тази сутрин! бързи са и много вкусни! Благодаря за споделената рецепта!
ОтговорИзтриванеГалина, благодаря за доверието! Много се радвам, че са ти харесали!
ИзтриванеТрудно ми е, като те посетя, и да не започна да преглъщам. Сега пия чай и с удоволствие бих посегнала към поне една от твоите бисквитки, Бети! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеДани, радвам се, че ти харесва тук. Ще похапнеш и повече, ако си направиш-лесни са...:)
ИзтриванеИ аз като Дани, с удоволстие бих гризнала една такава здравословна сладка, но от следващата партида, с крем от черен шоколад :) Дотогава, дано прокарат и телепортацията ;) При Бети пак хубости! :)
ОтговорИзтриванеТики, мисля да не чакам телепортирането и да ги направя съвсем скоро:)
ИзтриванеТози път непременно с черен шоколадов крем.
Бети, Бети, тoва са Бoжествени сладки, да знаеш! Гoляма вкусoтия са! Съпругът ми труднo се впечатлява oт сладки неща, нo тoзи път беше oчарoван. Уникални станаха въпреки прoмените , кoитo направих :) http://antoaneta77.blogspot.com/2014/01/o-ooo.html
ОтговорИзтриванеАни, кога успя да ги направиш, момиче! Браво! Радвам се много, че са ви допаднали! Сега ще погледна при теб.
ИзтриванеБлагодаря ти за доверието!
Много ме зарадва!
Явно са супер сладките, ще се пробват.
ОтговорИзтриванеВкуснички са и с интересен вкус.
ИзтриванеЩе се радвам да ги направите и да споделите как ви харесват.
О, Бети, тази практика с приказките и телефонното готвене и при нас, с дъщеря ми, е на почит (с нетърпение очакваме да открият телепортирането :) ). Бисквитките ти се страхотни! Като видях първата снимка ги помислих за макарони, толкова са изящни, а след като прочетох рецептата и разбрах колко са лесни направо се влюбих. Ще се пробват още утре!! Силна, стопляща прегръдка, миличка и прекрасни почивни дни!
ОтговорИзтриванеРуми, и макароните са лесни.
ИзтриванеРадвам се, че ти допадат и се надявам да ти допаднат и на вкус! Сподели, ще се радвам.
Прегръдка!
Страхотни! Както и всичко, което правиш. Снимките са невероятни! А колко броя излизат от тези продукти?
ОтговорИзтриванеНе съм много сигурна. Ако утре направя отново, ще напиша тук.
ОтговорИзтриванеБлагодаря.
На мен ми харесват и с млечен крем, Бети,
ОтговорИзтриванеобичам такъв вид сладки - твоите изглеждат вълшебни...
Благодаря за хубавата идея, сърдечни поздрави и усмихнат уикенд!
Диани, аз благодаря за усмихнатите думи!
ИзтриванеЩо не влязох по-рано днес? Сега утре ще ги направя. Няма да има време за снимки, но вече предусещам удоволствието.
ОтговорИзтриванеБети, не е далеч времето, когато бисквитките ще могат да се телепортират;) Виж, ние ще почакаме за срещите;)))))) Хубава неделя!
Марти, надявам се, че са ви харесали, ако си ги направила.
ИзтриванеЕх, и бисквитки да можем да си телепортираме, все ще е нещо...:)
Hello Bety!! Thanks so much for your kind visit, you are very welcome whenever you want to come back. Now i'm following your blog, cause is a beautiful surprise!
ОтговорИзтриванеHello Varla!
ИзтриванеThank you for your lovely comment!
Galletas fantàsticas y aromàticas con cafè me gusta muchoooooo,abrazos.
ОтговорИзтриванеGracias Rosita!
Изтриване¡Saludos!
Супер са бисквитките,Бети!Личи си колко рошавки и хрупкави са отгоре и меки в сърцевина,особено слепени с пухкавото кремче!Взимам си с кафенцето и ти пожелавам прекрасен ден!
ОтговорИзтриванеРоси, благодаря! Хубав следобед!
ИзтриванеБети, прекрасни са! Орехи щом има ... всичко ми е любимо, а и кафето от своя страна ги обогатява на аромат .... мммм :)
ОтговорИзтриванеИ аз обичам орехи, Дани! А с кафето се получи страхотна комбинация.
ИзтриванеБлагодаря ти!
Мммм! И лесни, и вкусни! Непременно ще ги направя!!! Благодаря за рецептата. Хубава съботна вечер! Цвета.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Цвети!
ОтговорИзтриванеЩе се радвам да ти харесат, като ги опиташ!