Карпачо от зелена ябълка с рукола, глухарче, кълнове и теменужки салата - Green Apple Carpaccio with Arugula, Dandelion, Sprouts and Violets Salad
Прекрасен ден, имах вчера, напомнящ за близката пролет! Насладих му се изцяло навън под лъчите на слънцето. В градината сред подранилите цветя и билки. Всъщност на мен изобщо не ми липсва снегът, особено в такива дни. Набрах си маточина, коприва, глухарче, теменуги. Порадвах се на кокичетата и паричките. Освен супата от прясна коприва, направих и тази вкусна салата. Надявам се и вие да сте прекарали чудесно двата почивни дни и да сте се насладили на чудесното време.
Продукти:
* Зелена ябълка - Грени Смит
* лимон
* рукола
* листчета глухарче
* лимонов сок
* цветен прашец
* виолетки или теменуги -не третирани с химикали
* зехтин
* кълнове
Приготвяне:
Настържете ябълката на слайсове 1 мм.
Поставете в чинията и поръсете с лимонов сокОтгоре поставете свежи листа от рукола и глухарче.
Поръсете с няколко капки лимонов сок и зехтин.
Поръсете пчелен прашец и настъргана лимонова кора.
Поставете кълновете.
Гарнирайте с теменужките или виолетки.
Желая ви една много усмихната, слънчева и с добро настроение седмица!
Красота Бети! Времето уикенда беше прекрасно, чак ме кара да очаквам пролетта!
ОтговорИзтриванеИ аз, откакто е почнала зимата съм в очакване на пролетта! :)
ИзтриванеБлагодаря ти!
Радвам се за тебе, Бети! Аз тези дни изкарах един тежък грипен вирус, който намери слабото ми място и ме удари в очите, но благодарение на билките и витамините се справих само за 3-4 дни. Добре, че есента, както винаги се снабдих с много шипки, от които пиех чай в невъзможно големи количества. Салатката ти е прекрасна, лека и витаминозна, точно като за мен! Много ми допада, Бети! Но, пчелен прашец така не съм опитвала (само в мляко) - как се усеща като вкус на всичката тая прелест?
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Радвам се, Ирма, че бързо си се възстановила!
ИзтриванеАз пък никога в мляко. Поръсвам обикновено върху смутита, когато имам настроение.А в случая вместо дресинга, в който слагам мед използвах прашеца. Съвсем леко сладни, почти незабележимо, но ми носи настроение, като го гледам разпилян в чинийката и после го полепвам с парченцата ябълка. Повече е настроение, отколкото вкус, а при мен и съзнанието, че има полезност и е природно се съчетават в голямо удоволствие.
Благодаря, Ирме!
Чудесно поднесена салата, Бети!
ОтговорИзтриванеИ идеята да напишеш върху ябълката от снимката е прекрасна!
Бих я опитала с удоволствие :)
Прегръдка!
Благодаря Дани!
ИзтриванеПак ме радваш много! Както винаги!
Пъстра, цветна и свежа! Като наближаващата пролет, която май вече е тук. :)
ОтговорИзтриванеМай е тук, но съвсем за малко. Днес зимата пак разперва студени пръсти.
ИзтриванеПо здравословно и красиво от това, здраве му кажи!
ОтговорИзтриванеПрегръдка,Бети! Спорна седмица!
Ив, благодаря ти!
ИзтриванеСпорна и на теб!
Пак красота! Ама невероятна красота! Бети, нямаш равна, толкова ти се възхищавам и радвам!
ОтговорИзтриванеЙоли, благодаря сърдечно! Много си мила!
ИзтриванеИстинска пролет лъха от твоята салатка и думи! Красота, Бети! :) И тук се случва да е необичайно хубаво времето, но цветята ги няма, дърветата са голи, а салатките ми доста постни напоследък. Щипвам си топлина и цвят от теб, гризвам от ябълката и ти пожелавам лека седмица :) :*
ОтговорИзтриванеТики, благодаря ти! Радвам се че ти харесва. Беше истинска пролет, имаше даже и разсеяни пчели, но днес картинката е забулена в мъгла.
ИзтриванеВкусно, здравословно, много цветно и красиво!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Благодаря Тили!
ИзтриванеПрегръдки!
Карпачо значи - звучи и изглежда като музикално произведение на италиански класически композитор (а всъщност е художник;)
ОтговорИзтриванеКрасива е, Бети!
( всъщност излезе, че изобщо не е съвпадение - цветовете, които използва художникът са дали името на ястието - сурово розово:)
Така е Марти!
ИзтриванеМоже би трябваше да започна с произхода и историята на това ястие-предястие, което, аз сервирах като салата и дори не използвах типичните цветови. Базирах се на характерното тънко нарязване, мариноването в лимонов сок и руколата...
Нищо, следващия път ще разкажа интересната история, която е свързана с художник и месо.
Пролет си нарисувала и в чинията,Бети!Много красива композиция!Сърдечен поздрав!
ОтговорИзтриванеТака се получи, Роси! Не можех да не се възползвам от прекрасния ден, който ми донесе много настроение.
ИзтриванеБлагодаря!
Пролет в чиния - ухаеща, нежна, красива и свежа! Приказка е тук, Бети, отново!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Кате! Настроението ми оказа въздействие и в състава на чиниите...:))
ИзтриванеУникално -
ОтговорИзтриванеонемявам от идеите ти, тяхната реализация, снимки и представяне, Бети!
Диани, как да ти благодаря! Много си мила!
ИзтриванеСтрахотна си! Да не казвам голяма дума, но мисля, че в българската кулинарна блогосфера няма по-креативен творец от теб! Никъде не съм виждала такива интересни хрумвания и комбинации. Не че няма, но при теб са най. Обожавам този слънчев януари и никога, никога, абсолютно никога (дори по Коледа) не рева за сняг. Дете на слънцето съм:)
ОтговорИзтриванеal, трогната съм от думите ти!
ИзтриванеНадявам се и за напред да намираш тук интересни предложения!
Магически изглед на ястието, онемявам, Бети! Неповторима си!
ОтговорИзтриванеИгличе, зеленото във всичките си нюанси и аромати винаги действа магическо!
ИзтриванеБлагодаря ти за хубавите думи!
Красота! :)
ОтговорИзтриванеЕви, благодаря ти!
ИзтриванеСтрува ми се, че твоето нетрадиционно карпачо се свързва нежно с това капричио;)
ОтговорИзтриванеМарти, много е подходящо!
ИзтриванеБлагодаря ти!
http://www.youtube.com/watch?v=4TOlOmilwQY
ОтговорИзтриване