Царевично оризови кексчета - без глутен - Corn - Rice Muffins
Продукти:
* 11 с.л. царевичен грис
* 5 с.л. оризово брашно
* 2 с.л. царевично брашно (заменете с царевичен грис)
* 10 г бакпулвер
* 400 г кисело соево мляко
* 4 яйца
* 3/4 ч.ч. олио - 180 мл
* 1 с.л. накълцан пресен розмарин
* 1 1/2 ч. ч. натрошено козе сирене
* 2 с.л. сушени домати- нарязани
Обикновено, когато някой продукт е даден в лъжици се има предвид равна лъжица. В тази рецепта съм използвала пълни лъжици.
Приготвяне:
1. Фурната се загрява на 170 С.
2. В купа се объркват брашната. В киселото мляко се добавя бакпулвера и се разбърква. Добавя се в купата с брашната. Яйцата и олиото леко се разбиват с вилица (обикновено ползвам кофичката от мляко за тази цел) Добавям в купата с брашното и киселото мляко. Разбърквам добре. Добавям сиренето, розмарина и сушените домати. Разбърквам с вилицата до еднородна смес.
3. Гребвам от сместа с лъжицата за сладолед и сипвам в силиконови формички за мъфини. Нареждам в тава. Пека около 15-20 минути. След 15-та минута проверявам с клечка за зъби. Кексчетата имат приятен загар и по клечката не залепва нищо.
4. Охлаждам леко на решетка във формите, изваждам и сервирам топли, топли.
Изпечени в силиконови форми се изваждат идеално.
This looks tasty!
ОтговорИзтриванеTHE PINK ELEPHANT SHOE // facebook // instagram //
Thanks a lot!
ИзтриванеСтрахотно изглеждат! Непременно ще опитам. Поздрави:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Радост! Ще се радвам да ти харесат!
ИзтриванеIt looks really delicious:)
ОтговорИзтриванеHave a nice day!
kisses
http://irreplaceable-fashion.blogspot.com/
Thanks, dear friend!
ИзтриванеQue buena pinta tienen Bety!!!! Besitos desde Canarias.
ОтговорИзтриванеThanks a lot, dear Maria!
ИзтриванеSo delicious!
ОтговорИзтриванеfood&emotions
http://fefoodemotions.blogspot.pt
Glad you like it!
ИзтриванеБети,
ОтговорИзтриванечудесни мъфини с два вида брашно и царевичен грис.Идеална комбинация за следобедна закуска.Чудесно изглеждат и веднага ще ги изпробвам.Тази комбинация е чудесна за всички диабетици, които трябва да използват по - често царевичното брашно и грис.
Поздрави !
Oh Bety, these corn muffins look delicious. How funny that you placed them upside down. You know, one of my favorite dishes is chili and corn bread. :)
ИзтриванеHave a very nice weekend, my friend.
love, ~Sheri
Yes, yes, upside down have to show that it does not stick when baked in silicone forms. These muffins are not suitable for baking paper.
ИзтриванеЕли, ще се радвам да ти харесат! Подходящи са за всяко време :) Удобни за носене и засищащи. Благодаря ти!
ИзтриванеSe ven muy apetecibles para mojar en la leche.
ОтговорИзтриванеBesos
Thanks dear Rosss!
ИзтриванеЧудесна рецепта отново, Бети! Поздрав най-сърдечен!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Нели! Много си мила! Наистина са много хубави на вкус!
ИзтриванеThank you Lu!
ОтговорИзтриванеМного пухкави!
ОтговорИзтриванеДааа, по-вкусни са отколкото изглеждат.
ИзтриванеМного рядка ми стана сместта, а и времето за печене ми беше много недостатъчно, къде бъркам?
ОтговорИзтриванеПо принцип на малая сместа е по-рядка. Лъжиците бяха ли пълни както съм написала? Времето за печене може да е различно според печката. Точно затова е важно да се провери готовността с клечка за зъби. Ако указаното време е недостатъчно и има залепнали трохи по клечката, продължете да печете 5 минути и отново проверете. Правила съм тези мъфини многократно и резултатът е винаги като този на снимките.
Изтриване