Канелени мъфини - Cinnamon Muffins
Продукти:
250 г брашно тип 450
250 г светло кафява захар
2 ч.л. бакпулвер
1 1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. сол
1 яйце
370 г растително мляко( в моя случай от кашу)
3 с.л. разтопено кокосово масло или гхи
1 ч.л. смлени ванилови шушулки
За потапяне:
5-6 с.л. стопено кокосово масло или гхи
100 г светло кафява захар
1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 С.
2. Намажете тавичка за мъфини с кокосово масло или гхи.
3. В голяма купа смесете сухите съставки.
4. В друга купа смесете мокрите съставки. Леко разбийте. Може и с вилица или телена бъркалка.
5. Изсипете течната смес в сухата и разбъркайте добре до еднородна смес. Тестото е леко течно.
6. Напълнете формите до 2/3 от обема. Печете 20-23 минути или до суха клечка. Ако решите да приготвите в мини форми, намалете времето за печене на 10-15 минути.
7. Извадете от формата и оставете мъфините във формата за около 5-6 минути и след това извадете и оставете да се охладят окончателно на решетка.
8. След като сте охладили всички изпечени мъфини, затоплете леко маслото. Разбъркайте канелата със захарта. Потопете всеки мъфин за кратко от всички страни в маслото и после оваляйте в канелената захар. Съхранявайте в кутия. Поднесете с чаша мляко, кафе или чай.
Много са сладурски, Бети! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате! И са толкова вкусни!
ИзтриванеЗдравейте много сте яки браво
ОтговорИзтриване