Млечни хлебчета с пеперуден грах

 


Днес споделям лесни хлебчета, които оцветих в синьо с прах от пеперуден грах. Досега съм използвала този вълшебен прах основно в смутита, закуски в купи, които може да видите в профила ми в Инстаграм- @vkusnosbety Оцветявала съм и оризови нудъли в тази рецепта .

Тези хлебчета приготвих с предоставената от партньорите ми кухненска машина Опти МUM . Това е най-голямата, най-мощната и най-модерната кухненска машина на Bosch  - OptiMUM (MUM9) .

Тук видяхте представянето на MUM2 и рецептата на уникалния ПЪЛНОЗЪРНЕСТ КЕКС С КАСИС И ЛАВАНДУЛА- ВЕГАН - WHOLEMEAL BLACKCURRANTS AND LAVENDER CAKE - VEGAN

В това видео ви представих MUM5 и рецептата на НАЙ-ВКУСНАТА ВЕГАН ШОКОЛАДОВА ТОРТА

МUM2 и MUM5 са много близки по своите параметри, като MUM5 има повече възможности, и двата уреда ми допаднаха много с изчистената си и елегантна линия, компакнтост и функционалност. Когато извадих от кашона MUM9 се впечатлих от внушителния размер и се зачудих как ще снимам клипчето, този уред някак запълни плота ми, за който си мислех, че е достатъчно голям. Както винаги ще бъда обективна и ще се опитам да бъда полезна, ако сте пред дилема каква кухненска машина да си изберете. На снимките по-долу може да видите как изглежда MUM9 в сравнение с MUM5. 


На видеото нямаше как да оставя двата уреда на плота, защото нямаше да има място за нищо друго. Докато чаках да втаса тестото реших да пробвам една от приставките- блендера и си направих бадемово-боровинково мляко. Общата височина с поставената кана, надвишаваше 60 см и трябваше да сменя позицията на машината. Този уред би стоял добре и удобно на кухненски остров, за жалост аз нямам такъв. Би било добре да е позициониран за постоянно някъде в кухнята, където с лекота да го използвате и да не се налага да го прибирате след употреба. След като споделих единственото неудобство и недостатък за мен ще мина към всичките му положителни качества. След като го извадих от кутията и разгледах функциите му на шега го нарекохме Оптимус Прайм. 

Уредът е с  изцяло метален корпус и размери: 337 x 222 x 433 mm

мощност: 1 500 W

Брой етапи на превключване: 7-степенно

Използваем обем на стоманената купа: 5,50 l

Максимално съдържание на смесителната купа за тесто: 3,5 kg

Материал на смесителната купа: Неръждаема стомана

Има още една пластмасова смесителна купа

В комплекта са включени и 3 бъркалки с внушителни размери и здравина. Все пак може да меси 3,5 кг тесто. Снабден е с интелигентен сензор за тесто за перфектни резултати. Бъркалките се свалят и поставят изключително лесно и се закрепват сигурно без усилие.

И при тази машина има стабилни гумени крачета и кабел, който се прибира в машината.

MUM9 има интегрирана везна и автоматични програми. 

Цялостното впечатление за машината е, че е с отлични професионални качества. 


Направих видео, в което може да видите приготвянето на тези хлебчета и разбира се работата на уреда. 





Хлебчета с пеперуден грах

Съставки:

300 гр бяло брашно

160 мл топло растително мляко

7 гр суха мая

2 супени лъжици кокосова захар

1/2 ч. л. сол

4 супени лъжици разтопено кокосово масло

2 супени лъжици вода от нахут (аквафаба)

2 супени лъжици  прах от пеперуден грах

60 г нарязани орехи


Начин на приготвяне:

1. В купа сложете топлото мляко, захарта и маята. Разбъркайте. Оставете да престои около 10 минути, докато маята се активира.

2. В купата на миксера смесете останалите съставки: брашно, сол, прах от пеперуден грах- разбъркайте, добавете разтопеното масло и водата от нахут. Разбъркайте.

3. Когато сместа с мая е готова, я добавете към останалите съставки.

4. Използвайте куката за тесто на машината, за да месите. Започнете на ниска скорост за около 2 минути, след това увеличете скоростта и месете тестото за около 10 минути, докато стане гладко.

5. Пригответе  купа (намажете я с малко олио) и поставете тестото. Покрийте и оставете да втаса за около 1 час.

6. Добавете нарязаните орехи и леко размесете. Прехвърлете тестото върху плота, леко покрит с брашно. Оформете дълъг цилиндър. Разделете тестото на няколко парчета - количеството ще зависи от вашата тава за печене. Използвах правоъгълна тава за печене и разделих тестото на 8 части.

7. Постелете тавата за печене с хартия за печене.

8. Оформете всички парчета от тестото на кръгли топки.

9. Поставете топките тесто в тава за печене на равномерно разстояние едни от други.

10. Покрийте тавата за печене. Оставете отново да престои за около 40 минути.

11. Загрейте фурната до 180°C.

12. Преди печене намажете хлебчетата с малко за мляко. Печете  на средната решетка за около 20 минути или до готовност.

Аз поднесох с бадемова рикота. Вижте как приготвих в това видео.

Ако вече притежавате някой от страхотните уреди на марката Bosch не пропускайте да оставите ревю в сайта им, така  ще се включите за участие в играта със страхотни награди "Оцени и спечели" Ако планувате да купите уреди от тази марка може би ще ви е полезно да видите мнението на други потребители. Аз винаги чета мненията на потребители, преди да си закупя някакъв уред и наистина мисля, че е ценно да оставяме информация за впечатленията си и да си бъдем взаимно полезни.



Коментари

Какво сте гледали в последните 7 дни