Тиквена супа с кнедли от бадемова рикота и чипс от салвия
Съставки
1 голяма тиква Хокайдо
4 супени лъжици зехтин, плюс допълнително
1 голям жълт лук, нарязан
2 стъбла целина, нарязани
25 г масло, плюс допълнително 25 г
600 мл зеленчуков бульон
няколко цели листа градински чай
за кнедли:
250 г бадемова рикота ( по тази рецепта) или млечна рикота
1 голям жълтък
сол и черен пипер
3 супени лъжици настърган веган пармезан (или млечен пармезан или пекорино)
3 супени лъжици обикновено брашно
1 супена лъжица ситно нарязан градински чай
1. Загрейте фурната до 200 С. Отрежете и почистете семената на тиквата. Нарежете на 4 парчета. Трите парчета опечете- нарежете, ако искате на по-малки парчета. Печете 35-40 минути в тава с половината зехтин, малко сол и черен пипер. Нарежете на кубчета останалата тиква.
2. Задушете лука и целината в маслото и останалия зехтин. Пюрирайте печената тиква в блендер с половината бульон. Добавете към лука и целината с целия бульон и нарязана на кубчета тиква. Оставете да къкри 15 минути. Опитайте и ако е необходимо добавете сол.
3. Комбинирайте съставките за кнедли. Гребвайте по около 1 супена лъжица от сместа и оформете с влажни ръце плоска, заоблена кнедла. В тиган запържете кнедлите в сместа от масло и зехтин на среден огън за 2-3 минути от всяка страна.
4. Запържете цели листа градински чай в масло. Извадете ги върху кухненска хартия.
Сервирайте супата с кнедли и изпържените листа от градински чай.
Вдъхновяващи рецепти с тиква, които може да опитате:
Крем супа от тиква, джинджифил и кокосова сметана
Тиквена супа с джинджифил и пикантни пармезанови хрупки
Меки тиквени бисквити с кокосов крем- веган
Мъфини с лимец, тиква и козе сирене
Печена тиква с хрупкава коричка
Веган трюфели с тиква, орехи и тахан-само 3 съставки
Трюфели " Тиквен пай" с маскарпоне и джинджифил
Коментари
Публикуване на коментар