Киш с козе сирене и цветове от тиквички (опция без млечни)

.jpg)
Днешната рецепта е вдъхновена от цветовете от тиквички, които чакам с нетърпение. Събрах само мъжките цветове. Късах по едно от корен за да може процесът на опрашване да продължи.
Ето как стоят нещата при тиквите:
Тиквата е еднодомно растение, т.е. на едно и също растение се намират и женски, и мъжки цветове. След като прашецът от мъжките цветове попадне върху женските, започва образуването на малка тиквичка, която бързо нараства. Мъжките цветове се разпознават много лесно. Те са разположени на дълги и тънки дръжки(виждате на снимките), а женските – на сравнително дебели и къси.
Приготвянето на този киш е много лесно и не се нуждаете от специални умения.
Започнах с измиването на цветовете. Те са много ниско до почвата и е добре да се потопят в хладна вода, да се разбъркат, за да може песъчинки и частици пръст да паднат във водата. Подсуших като ги оставих да се отцедят в кърпа.
Ако имате изобилие от тиквички и те са нацъфтели ето какво може да направите още:
Хрупкави цветове от тиквички, пълни с три сирена и копър
Последвайте блога ми и се абонирайте се за известия, за да видите веднага щом публикувам нова рецепта.
Планувала съм още интересни рецепти с цветове от тиквички и много други вкусни рецепти със сезонни плодове и зеленчуци.
Коричката се приготвя без уреди за около 5 минути. Използвах Пълнозърнесто брашно от Ръж и пълнозърнесто брашно от пшеница от бранда Земята на траките. . Обичам рустикалния, земен вкус на печивата с ръжено брашно. Приготвяла съм този киш и без млечни продукти и съм посочила заместителите по-долу в продуктите. Добавих пресен нарязан копър за повече аромат. Ако не разполагате с пресен копър, използвайте сушен или пропуснете. Използвах меко масло, което претрих с пръсти с брашното. Получената смес трябва да изглежда така:
Киш с козе сирене и цветове от тиквички (опция без млечни)
Използвана форма- 30 см
Съставки:
Коричка киш
130 г масло на стайна температура, нарязано на парченца или растително масло на блок
160 г пълнозърнесто пшенично брашно
160 г пълнозърнесто ръжено брашно
1 ч.л. черен пипер, едро смлян
1 ч.л. сол
1 с.л. пресни листа от копър, по желание
1 с.л. пармезан, по желание
1 яйце
2-3 с.л. студена вода
за плънката:
250 г крема сирене или веган крема сирене
100 г козе сирене или ферментирало бадемово сирене
130 мл растително мляко или прясно мляко
3 яйца
2 с.л. масло или растително масло
връзка копър, ситно нарязана
1 скилидка чесън
1 стрък зелен лук
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. бял пипер
2-3 настъргвания индийско орехче
7 или 8 цвята тиква, повече, ако са малки
стръкове копър, за декорация
Инструкции
Кора за киш
1. В купа добавете брашната, солта, черния пипер, нарязания копър и разбъркайте. Ако използвате пармезан, добавете и него.
160 г пълнозърнесто пшенично брашно
160 г пълнозърнесто ръжено брашно
1 ч.л. черен пипер, едро смлян
1 ч.л. сол
1 с.л. пресни листа от копър, по желание
1 с.л. пармезан, по желание
2. Добавете нарязаното на кубчета масло и разбъркайте с пръсти, докато сместа заприлича на пясък. Вижте снимката по-горе.
130 г масло на стайна температура, нарязано на парченца или растително масло на блок
3. Добавете яйцето и разбъркайте. Добавете 2 или при нужда и 3 -та лъжица леденостудена вода и разбъркайте, докато се смеси. Оформете на топка. Няма нужда от месене. Просто го обединете.
1 яйце
2-3 с.л. студена вода
4. Увийте с восъчна кърпа, както тук и охладете за 30 минути, преди да разточите.
5. Намажете с масло формата за печене и леко поръсете с брашно.
6. Поръсете леко хартия за печене с брашно. Поставете тестото върху хартията. Покрийте със свежо фолио или друг лист хартия и разточете с диаметър приблизително равен на формата + височината на стените и. Отстранете листа отгоре и прехвърлете тестото във формата. Притиснете към стените. Оформете горното ръбче. Надупчете с вилица дъното на киша.
7. Охладете във фризера за 10 минути, ако печете веднага или за една нощ в хладилника за по-късна употреба.
8. Загрейте фурната предварително до 180℃.
9. Печете за 15 минути на 170 С или докато порозовее малко. Не е необходимо да използвате метода " печене на сляпо" т.е. да покривате с хартия и да поставяте тежести.
През това време се приготвя плънката:
1. Лукът и чесънът нарежете на ситно и задушете заедно с маслото, солта и белия пипер, до омекване. Преди да свалите от огъня, добавете копъра.
2 с.л. масло или растително масло
връзка копър, ситно нарязана
1 скилидка чесън
1 стрък зелен лук
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. бял пипер
2. В купа пасирайте яйцата, прясното/растително мляко и крема сиренето.
250 г крема сирене или веган крема сирене
100 г козе сирене или ферментирало бадемово сирене
130 мл растително мляко или прясно мляко
3 яйца
3. Добавете задушената смес, индийското орехче и разбъркайте с лъжица до равномерна смес. Изсипете плънката върху запечената основа. Подредете отгоре подсушените цветове от тиквички и клончета копър и върнете във фурната.
2-3 настъргвания индийско орехче
7 или 8 цвята тиква, повече, ако са малки
стръкове копър, за декорация
4. Печете на 180 градуса за 30-40 мин или докато стегне и златисто кафяво. За мен бяха необходими 35 минути. Давам този диапазон за време, тъй като може да има разлика в продуктите, които всеки ще използва.
Да ви е сладко! Споделете с мен, ако приготвите. Толкова е хубаво да прочета вашите думи и мнение.
Не забравяйте да ме последвате тук, в ИнстаграмИнстаграм, ФБ и YouTube и Pinterest. Това действа толкова стимулиращо бъдещата ми работа и споделяне!
Ауу! Като слънце е този киш! Ето какво ще приготвя утре за обяд! Цветовете отгоре намазани ли са с нещо? Цветът се е съхранил чудесно при печенето.
ОтговорИзтриванеУдоволствие е цялата фотосесия!
Благодаря за красотата!
Мария Петрова
Аз благодаря, Мария! За топлите думи, които си оставила тук!
ИзтриванеНе са намазани с нищо.
Откъде е сервизът? Толкова добре приляга на този киш?
ОтговорИзтриванеМилена
Винтидж находка от една ФБ група.
Изтриване