Лимонада от рози - Rose Lemonade





Като от приказка на Шехерезада ще ви омае чудния и аромат! Не пропускайте да си приготвите този елексир. Толкова е добра! Да се добави към вино, джин или да се сервира самостоятелно с много лед. Всичко свързано с приготвянето на тази лимонада е тооолкова приятно! Тооози приказен аромат е омайващ, успокояващ и събуждащ енергия едновременно.

Не е случайно, че я наричам еликсир. Тази напитка, не е просто за утоляване на жаждата. Тя е вълшебна, заради голямото благотворно действие, което макар и да не ни прави безсмъртни(каквато е същността на думата еликсир), със сигурност ще направи живота ни по-добър, ще се чувстваме по-жизинени, спокойни и здрави.

Ето някои от действията на розата:

Успокояващо – има и благоприятен ефект върху нервната система, сваля умората, намалява стреса, подобрява самочувствието. Премахва мускулното напрежение.

Подмладяващо – стимулира регенерацията на клетките и хидратира.

Антиоксидантно- галовата киселина е един от полифенолите на които е най-богата розата. Множество изследвания показват нейните антиракови, антимикробни, противовъзпалителни и болкоуспокояващи качества. Съдържание на антоцианини, които подобряват паметта и очното здраве.

Естествен антидепресант

Естествен афродизиак

Още лимонади, които ще искате да опитате:

Лимонада от цветове от бъз

Студен чай от червена детелина

Лимонада от рози и малини

Видео рецепта - Последвайте ме в You TubeYou Tube. Подкрепата ви е много важна за мен!


 Лимонада от рози


за 2 л буркан Съставки: 20 цвята от ароматни рози( само листенцата) сок от 3 лимона 4-5 с.л. мед или на вкус ( може да се използва и стевия, ако е необходимо без въглехидрати) вода за напълване на буркана Инструкции: 1. Напълнете буркана с листата от розите. Добавете лимоновия сок, меда и долейте с вода. Затворете плътно. 2. Разбъркайте. Оставете буркана за 48 часа или повече в хладилник. Разбърквайте всеки ден първите два-три дни. 3. Прецедете и съхранявайте в хладилник.

4. Ако имате съответния уред, може да вкарате и балончета в бутилките и да я използвате за коктейли.



Коментари

Какво сте гледали в последните 7 дни