Сорбе от диви круши и боровинки - Wild pears sorbet and blueberries
Много обичам аромата на дивите круши, една година направих дори сироп и желе от тях. Ако по време на разходка се натъкнете на дърво дива круша, ето още една идея какво да направите от тях. Вкусни са и в компот. Като всички круши, зреенето им продължава след откъсването. Те са твърди и леко стипчиви, с много по-зърниста текстура от всяка друга култивирана круша, но са много ароматни. Събраните плодове се разстилат на проветриво място и щом пожълтеят са готови за употреба.
Преди да продължа с рецептата искам да споделя с радост, че това е другата рецепта, която списание Goodfood публикуваха .
Ето как ги включих в това ароматно сорбе.
Продукти:
* 1 кг диви круши
* 3 чаши боровинки
* 3 чаши боровинки
* 10 с.л. мед, или кленов сироп
* сок от два лимона
* сок от два лимона
Приготвяне:
1. Крушите се поставят в тенджера, заливат се с вода,
колкото да ги покрие. Варят се докато омекнат. Течността се прецежда и след като
се охлади леко в нея се разтваря меда или кленовия сироп.
2. Боровинките, лимоновият сок и охладеният
крушов сироп се пасират до гладка смес. Ако желаете фино сорбе, прецедете през
кърпа или сито. Сипете в чашки за еднократна употреба и замразете.
3. Когато сместа се
втвърди поставете клечки за сладолед или клончета. По-бързо ще се получи, ако
сместа се пусне в машина за сладолед за 30 минути.
OMG! I love this recipe and your pictures are magic! I must try this recipe, maybe with other berries, because blueberries are very expensive here in Portugal. Do you have a facebook page for your blog?
ОтговорИзтриванеHave a nice weekend :)
Sara
Dearest Sara, I'm glad you liked the recipe. In fact, in Bulgaria blueberries are relatively expensive, but here now is the season of blackberries and would also be delicious.
ИзтриванеYes, I have a Facebook page, but I'm not very active there ;) https://www.facebook.com/betty.yovcheva
Que rico!
ОтговорИзтриванеBesos
very beautiful!
ОтговорИзтриванеThank you, Inessa!
ИзтриванеLove the effect you have made with the branch in the sorbet tube!!!!
ОтговорИзтриванеhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Thank you dear! Missing me wooden sticks for ice cream :)
ИзтриванеSo tasty photos, wow!! ^^
ОтговорИзтриванеMolforin Euphoria (molforin.blogspot.com)
Thank you very much Ira!
ИзтриванеLovely post, have a beautiful weekend dear! <3
ОтговорИзтриванеThanks for your nice comment!
Изтриванеhmmmmmmmmmmmm Bety.Stunning, Cool
ОтговорИзтриванеThank you, dear Tina!
ИзтриванеThe pear and blueberry sorbet looks so refreshing and good, especially right now at the end of these summer days. Do you know that pears used to be my favorite fruit when I was growing up? Since then, my favorite now is CHERRIES!
ОтговорИзтриванеHave a lovely weekend, Bety.
love, ~Sheri
Me maybe all fruits are my favorites... Thank you dearset Sheri!
ИзтриванеЕх, Бети, Бети, как ти хрумнаха пък сега тези саксийки...уникални са!
ОтговорИзтриванеВеси, човек, когато не е у дома си и му липсват разин удобни неща, какво ли не измисля за да си угоди на капризите...
ИзтриванеДокара ми спомени с тази дива круша! С най-голямо удоволствие бих опитала от сорбето. Много нетипично, ароматно и в твой стил! Красиво!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Лучи! Имаме в двора на село едно огромно дърво и всяка година се радвам на жълтите, ароматни топчета.
ИзтриванеWow, this looks really cool! So Tasty)
ОтговорИзтриванеkireikana.blogspot.com
Thank you, dear Nataly!
ИзтриванеО, Бети, прекрасни малки бижута си сътворила!
ОтговорИзтриванеНаскоро и аз мярнах тази идея с клонките вместо сладоледени клечки в нета и много ми допадна и на мен - красиво е!
Поздравления за наградата, напълно заслужено!
Поздрави от мен и хубав неделен ден! :)
Мила Мария, радвам се да те видя! Не съм мяркала тази идея, просто нямах нито форми, нито дървени шпатулки на село.... така се случиха тези бижута :)
ИзтриванеБлагодаря ти сърдечно за прекрасния коментар и топлите думи!
Сладурана! Страхотна презенпация!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Йоли!
ИзтриванеПрекрасно сорбе Бети и прекрасни снимки ,както винаги.Преди години по нашия край имаше много диви круши.Днес за жалост има само дървета без плод.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Наистина! И аз не съм срещала често в последните години. Ние имаме в двора си огромно дърво, което всяка година ражда обилно плодове.
ИзтриванеБлагодаря ти, Ели за милия коментар!
Never tried to combine pears and blueberries so I am curious how it tastes. Must be delicious! I like the idea to make them look like litle fruits. Creative yet simple. This is what I love so much about your blog.
ОтговорИзтриванеDearest Aga, miss me with your wonderful comments and posts.
ИзтриванеТолкова обичам сорбе и винаги съм искала да си приготвя домашно... А все не се решавам от страх, че ще ям един голям плодов кристал - че няма да се справя, казано накратко. Но твоето сорбе, Бети, е фантастично! Толкова вкусно, ароматно, идейно, оригинално, красиво... Какво да кажа, не знам...
ОтговорИзтриванеПоздрави изпращам, браво! :)
Гери и на мен сорбетата са ми най- на сърце от ледените десерти. Никак не е сложно. На половин час вадиш от фризера и блендираш, после отново- 2-3 пъти. Когато решиш да хапнеш вадиш, изчакваш 10-15 минути и нападаш с лъжицата.
ИзтриванеБлагодаря ти, за прекрасните ти думи!