Овесени бисквити с лимец и слънчогледово семе - Oat, eincorn biscuits with sunflower seeds
Бисквитки, които ще ви утешат в дъждовен ден, напоследък зачестиха....Тези дъждове, в края на август от летни освежаващи се превърнаха в студени и напомнящи за есента....Имаме обещание за продължаващо лято и във всички случаи тези овесено, слънчогледови бисквити ще ви правят компания и в дъждовна разходка и в изтощаващ горещ плажен ден....
Подобни са на тези . Ежедневного пътуване край зреещите слънчогледови ниви повлияха хрупкавия завършек отгоре.
Повече указания и снимки за приготвянето стъпка по стъпка може да видите тук .
Продукти:
* 60 г пълнозърнесто брашно, от лимец
* 50 г брашно от нахут
* 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
* 60 г масло
* 1 ч.л. сол
* 1 ч.л. сол
* 1/2 ч. л. захар
* 80-100 мл гореща вода или малко повече
* 100-150 г белени, сурови, слънчоггледови семки
Приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната до 190 С.
2. Смесете овесените ядки, брашната, солта, захарта и содата. Поставете в блендер и завъртете за около минута. Трябва да имате брашно със забелязващи се овесени ядки.
3. Прибавете маслото на кубчета и блендирайте заедно или, ако не работите с уред, втрийте заедно, докато всичко се смеси и се получи консистенция на големи трохи хляб.
4. Добавете водата на два пъти и блендирайте за кратко на няколко пъти или, докато започне леко да се образува тесто. Ако е необходимо добавете още малко гореща вода, докато обедините тестото в НЕлепнеща топка. Количеството на водата варира, в зависимост от овесените ядки и другото брашно.
5*.Поръсете малко от овесените ядки и допълнително брашно върху работна повърхност и изсипете там сместа. Оформете с няколко замесвания на тесто. Леко поръсете с брашно и разточете с дебелина 1/2cm. Оформете на правоъгълник. Поръсете равномерно слънчогледовите семена и притиснете с точилката равномерно.
Използвайте ножа за пица за да нарежете квадратни бисквити. Може да използвате и обърната чаша или кръкла форма, но така ще се наложи да премесите отново тестото. С оформянето на квадратни бисквити, с помощта на ножа за пица цялото тесто се нарязва наведъж.
Неравностите отстрани използвайте за дегустация...:))
6. Поставете бисквитите в тава за печене, покрита с хартия и печете в продължение на около 20-25 мин. или до леко златисто кафяво. Ако печете с обдухване времето ще се съкрати с около 10 минути. Не допускайте покафеняване. След изваждането от фурната охладете окончателно на решетка.
* След като поръсите леко тестото с брашно и овесени ядки, може да покриете със свежо фолио или хартия за печене и да разточвате през тях. Така няма да се налага да ръсите често с брашно, докато изтъните до 0,5 см тестото.
Поднесете със сирена или някакъв дип или песто. Ние хапнахме с Орехово песто с рукола и гарнирахме със зелени маслини.
Seems delicious...
ОтговорИзтриванеAnna
Thank you, Anna!
ИзтриванеGreat post and amazing pictures!
ОтговорИзтриванеThanks!
ИзтриванеSEHR gut schaut das aus..
ОтговорИзтриванеhabe noch einen feinen ABENLD
LIEBE GRÜßE aus TIROL
BIS bald die BIRGIT
Thank you very uch, dear Brigite!
ИзтриванеHello from Spain: everything looks yummy, I'm sure you are a great cook. Keep in touch.
ОтговорИзтриванеThank you, dear!
ИзтриванеQue rico!
ОтговорИзтриванеBesos!
Thanks!
ИзтриванеБети, универсална вкусотия, не мислиш ли. :) Страшно ми харесват тези бисквитки!
ОтговорИзтриванеУсмивки от мен!
Наистина са универсални, Гери!
ИзтриванеБлагодаря ти!
Oh great Idea ♥️
ОтговорИзтриванеxoxo Tina
Wygląda to bardzo zachęcająco... Aż ślinka cieknie... :)
ОтговорИзтриванеЧудни бисквитки Бети и както винаги невероятно представяне и снимки .Много , много красота и финес има в твоя блог.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Ели, радвам се, че ти харесват и много ти благодаря за милите думи!
Изтриванеgreat as I follow, I hope
ОтговорИзтриваневсеки ден към 10 часа, в офиса умирам от глад. И всеки ден, размятам солети по бюрото да издържа до обяд;) А ето това е вярното решение. Благодаря, Бети!
ОтговорИзтриванеМарти, ще се радвам да си приготвиш! Прегръдки!
ИзтриванеHi Bety!!!
ОтговорИзтриванеPerfect for a break time!!
Have a nice week!!!
www.deliciasdavodeo.com.br
Great post and hope you had an amazing weekend!!
ОтговорИзтриванеMyLyfeMyStory
Идеални са и за среднощно похапване,Бети,ама де да имаше-страхотни бисквитки и сигурно приятно хрупкави!Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеOooh, I like cookies with seeds, nice reciept and photos.
ОтговорИзтриванеI follow your blog now
Molforin Euphoria (molforin.blogspot.com)
много хубаво !!!! Verry nice biscuits ...
ОтговорИзтриванеand beautiful pictures !!!!
greetings
Остатъците отстрани за мен, моля:))
ОтговорИзтриванеСтрахотни бисквитки с още по страхотни снимки! :-)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Здравей, Бети. Благодаря ти за прекрасната рецепта. Само исках да те поправя за начина, по който се пише "лимец" на английски - "spelt".
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Елица!
Изтриване