неделя, 23 октомври 2016 г.

Овесени бисквити с ябълки - веган, опция без глутен - Oatmeal cookies with apples vegan, gluten-free option




Бисквитите, които утре ще взема на работа, а дъщеря ми в университета. Лесни и бързи бисквити, подходящи за закуска и вземане в офиса или в училище. Ако използвате сертифицирани безглутенови ядки, със сигурност ще имате безглутенови бисквити. По-долу съм написала всичко важно за приготвянето им. Искам съвсем накратко да спомена за антиоксидантното, антивирусното и общоукрепващото действие на канелата, за ябълката всички знаете, овесените ядки са източник на бавни въглехидрати, фибри, минерали. Бавните въглехидрати, означават нисък гликемичен индекс, дълго освобождаване на енергия, по-дълго усещане за ситост.  Опитайте ги, ще ви харесат.



Продукти:

* 130 г овесени ядки ***
* 80 г безглутеново брашно
* 1 1/2 ч.л. бакпулвер
* 2 ч.л. канела
* щипка хималайска сол
* 30 г кокосово масло, стопено
* 1 ч.л. чиа + 3 с.л. вода
* 50 г кокосова захар
* 4 с.л. вода
* 200 г нарязана на малки кубчета ябълка



1. Чиата се накисва с трите супени лъжици вода.
2. Фурната се загрява на 160-170 С.
3. Овесените ядки, брашното, канелата, солта, бакпулвера се разбъркват в купа.
4. В друга купа се разбиват останалите съставки, без ябълката.
5. Към сухите добавете мокрите съставки и разбъркайте. Добавете нарязаната ябълка и отново разбъркайте добре.
6. С лъжица за сладолед  гребнете топка от тестото. Поставете в тава, застлана с хартия, притиснете с пръсти или длан, до плоска форма.  Печете 15 минути, за по-хрупкава бисквита печете 20 минути.
7. Охладете на решетка. След пълното охлаждане стават по-хрупкави.




*** Ако използвате безглутенови овесени ядки, ще имате със сигурност безглутенови бисквити.

Важно е ябълката да е нарязана на малки кубчета.

12 коментара:

  1. Бети,
    чудесни, много лесни ябълкови бисквити.Любими вкусове с дъх на овесени ядки и ябълка.Идеални за закуска, за работа, за пикник или за училище.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, наистина са много лесни и вкусни! Благодаря ти!

      Изтриване
  2. So great!

    food&emotions
    http://fefoodemotions.blogspot.pt

    ОтговорИзтриване
  3. Ohh!! They look delicious and so healthy!!! Your photos are excellent!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Есенен разкош - много ми допада тази идея, Бети!
    Чудесна рецепта, нежни вкусове и красиви снимки.
    Благодаря ти, поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Много красиви снимки! Преди да пробвам рецептата, искам да попитам: с фини или груби овесени ядки ги направи, Бети?

    ОтговорИзтриване
  6. По-скоро груби, Ани. Вземам си от Била.

    ОтговорИзтриване