Маслени бисквити с рози - Shortbread Biscuits with Roses
Продукти:
* 160 гр брашно
* 40 гр оризово брашно или царевично нишесте
* 100 гр масло, на стайна температура
* 3-4 с.л.захар
* щипка сол
* 1/2 ч.л. бакпулвер
* 2-3 с.л. листа, изсушени рози
* 1 -2 капки розово масло
Приготвяне:
1.Пресейте брашното, нишестето или оризовото брашно и бакпулвера.
2. В купа сложете маслото, добавете захарта, розовите листенца и розовото масло. Разбийте с миксер 1-2 минути. Сипете брашното и разбийте внимателно, колкото да се образуват трохи. Съберете бързичко с ръце на топка. Оформете цилиндър. Завийте със стреч фолио и поставете в хладилника за няколко часа. Може и на другия ден.
3. Загрейте фурната на 160 С.
4. Нарежете тестото на филийки по около 5-6 мм. Наредете в тавата и опечете за около 10 минути. Когато краищата на бисквитките леко порозовеят, бисквитите са готови. Ако искате поръсете с фина захар. Оставете в тавата 5 минути и после охладете на решетка.
5. Може да процедирате и по друг начин - Готовото тесто да разточите, да изрежете биствитите с форма, която ви харесва и да охладите във фризера преди печене.
Независимо по кой начин ще процедирате- да режете от цилиндър или да разточвате бисквитите, е важно бисквитите да са охладени преди печене.
Времето за печене зависи от дебелината и големината на бисквитите. Следете за порозовяването след 5-тата минута- препечени не са с толкова фин вкус. Не е желателно да се препичат.
Коментари
Публикуване на коментар