Малинови трюфели с роза

 




Трюфели с лиофилизирани малини, розова вода и бял шоколад- така би звучало заглавието в по-дълъг и изчерпателен варинт. Тези трюфели са истинско вълшебство-ярки на цвят, топящ се в устата нежен малинов шоколад с фин аромат на роза. Всяка бонбона е искряща малинова експлозия в устата и как да не е- използвах 50 г лиофилизирани малини, които се получават от 500 г свежи плодове. Истински богат вкус на малини-без изкуствени оцветители и ароматизанти, благодарение на лиофилизираните био малини от Genesisprobiotic Те придават вкуса и невероятния цвят на бонбоните. Винаги съм намирала, че малините си подхождат с розите, затова ги съчетах и тук.  Трюфелите с малини и роза са изключително лесни за приготвяне и имат кремообразен, богат и невероятен вкус! 

Трюфелите са бонбони от шоколад с различни добавки. Името произлиза от начина, по който се оформя, и приликата им с редките гъби, а именно във формата на трюфел. Обикновено се отъркалват в какао, в случая аз съм използвала еритритол на пудра. Може да използвате и пудра захар. На мен шоколадът ми беше достатъчно сладък и реших да намаля количеството захар в един бонбон.

Подходящи за всеки повод, за да зарадвате и удивите любим човек! Пригответе за 8-ми март, Св.Валентин, Великден или който и да е друг специален момент! 

Вижте видеото

Малинови трюфели с роза

Време за подготовка: 10 минути

Време за готвене: 10 минути

Време за охлаждане и оформяне: 2 часа

Общо време: 2 часа 20 минути

Съставки

300 г бял веган шоколад, нарязан на малки парченца

65 г кокосово олио или качествено краве масло, на стайна температура

3 -4 ч.л. лъжици розова вода

50 г  лиофилизирани био малини Genesisprobiotic

50 г еритритол или ксилитол на пудра или пудра захар за овалване


Инструкции

1. Смелете с кафемелачка или нутрибулет малините. Преди да започнете да мелите, се уверете, че уреда е съвършено сух.  Искаме да получим възможно най-финия прах. Отделни малки частици и семчици не пречат на вида и текстурата. Невероятния розов цвят се дължи на фино смлените лиофилизирани малини. Няма нужда да коментирам вкуса- много наситен малинов аромат и вкус. 

2. Разтопете шоколада на водна баня . Добавете кокосовото масло. Разбъркайте докато се получи гладка смес. 

3. Охладете леко сместа. Добавете малиновия прах и розовата вода и разбийте, докато се смесят добре. Покрийте с хартия за печене повърхността на шоколада и се уверете, че сте поставили хартията точно върху повърхността. Оставете на стайна температура 18-20 С за 2-3 часа или докато сместа се стегне и е удобна за оформяне на топчета. Ако е необходимо приберете в хладилник.

4. С лъжичка вземайте от сместа и оформете трюфелите. Ако е твърде мека, поставете в хладилник.  Трюфелите са съвършени с несъвършената си форма. Аз направих около 30 броя. Оваляйте всеки трюфел в еритритол пудра/пудра захар до равномерно покритие. Ако сместа от трюфели стане твърде топла, за да се борави с нея, охладете я, за да стегне отново. Поставете трюфелите върху покрита чиния и ги оставете да се охладят в хладилника за 30 минути до един час. Преди поднасяне дръжте на стайна температура 15 минути. 

Поставете ги в красива бонбониера, кутия или порцеланова чашка и ги споделете, подарете и бъдете сигурни, че ще завладеете сърцата на всички, които ги опитат!

Коментари

  1. These appear to be of high quality and are really appealing. The presentation of the meal and the skill with which it is put together are both excellent ways to stimulate appetite.

    https://www.melodyjacob.com/2023/03/what-to-look-for-when-choosing-day-nursery.html

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни