Мини тиквени пайове





Продължавам с тиквените рецепти. Този път освен форма на тиква, както в предната рецепта, има и истинска тиква в тези чудесни малки тиквени пайове. Толкова са вкусни, че свършиха още топли-топли, веднага след снимките. Нямам формичка за тикви, но това не може да ме спре. Нарисувах си тиква върху картон, изрязох си шаблон и ето ги моите тиквени мини пайове. Симпатични и вкусни, подходящи за всякакви топли напитки и за кутиите на децата за обяд в училище.  



Ако и вие обичате вкуса на тиквите, вижте моите предложения и се вдъхновете да я опитате в някоя от рецептите, които съм приготвяла. Разгледайте ги тук



Мини тиквени пайове

Общо време: 42 минути  

Излизат: 13 бр ( според формата на шаблона, който си отрежете)

Моят шаблон е с ширина 9 см и височина 7 см ( без дръжката)


Съставки

Тесто за пай

250 г брашно 

50 г  бадемово брашно

130 г студено кокосово олио масло(ако не сте веган)

5-6  с.л. студена вода или колкото да се събере тестото на топка

60 г пудра захар

1/4 ч.л. сол


Пълнеж за пай

120 г веган крем сирене, стайна температура ( може да се замени с обикновено)

60 г кокосова захар

180 г  тиквено пюре

1/2 ч. л. подправка за тиквен пай

щипка сол

растително мляко или 1  яйце

100 г  еритритол или гранулирана захар

1 ч. л. смляна канела


Инструкции

Тесто за пай

1. За хрупкавата коричка смесете всички съставки без водата в блендер. Пулсирайте до получаваненто на песъчлива смес, подобна на галета. Добавете на части водата, докато тестото се обедини в топка. Извадете, омесете леко, колкото да получите свързана топка тесто- това са няколко движения само. Не искаме глутенът да се развие, а само да съберем тестото. 

250 г брашно 

50 г  бадемово брашно

130 г студено кокосово олио масло(ако не сте веган)

5-6  с.л. студена вода или колкото да се събере тестото на топка

60 г пудра захар

1/4 ч.л. сол

2. Разточете го между хартия за печене с дебелина около 3-5 мм. Отстранете горния слой хартия и с помоща на шаблона отрежете тикви. Наредете в тава, покрита с хартия на разстояние около 3 см една от друга. Поставете в хладилника. Съберете на топка останалото тесто и повторете, докато свършите тестото. Направете четен брой тикви. На половината от тиквите, след като сте охладили ( по-лесно се режат) отрежете 4 дъгообразни прореза, като външните са по-дълги ( вижте снимките).

Междувременно пригответе пълнежа.

Пълнеж за пай

1. В купа пасирайте гладко сиренето, кокосовата захар, тиквеното пюре, солта и подправката.

120 г веган крем сирене, стайна температура ( може да се замени с обикновено)

60 г кокосова захар

180 г  тиквено пюре

1/2 ч. л. подправка за тиквен пай

щипка сол

2. Загрейте фурната до 200 С. 

3. Извадете от хладилника първата тава с тикви. Напълнете центъра на всяка тиква с 1 пълна супена лъжица от  плънката. Оставете малка граница около ръба на всяка тиква.

4. Разбийте яйцето с около 2 ч.л вода. Намажете  граница на всяка напълнена тиква с яйце. За веган вариант - с растително мляко.

растително мляко или 1  яйце

5. Върху тиквите с плънка поставете тези с разрезите. С вилица притиснете краищата. Намажете с растително мляко или с разбитото яйце.

6. В малка купичка разбъркайте канелата и захарта. Поръсете всяка тиква с канелената захар.

100 г  еритритол или гранулирана захар

1 ч. л. смляна канела

7. Пече се 15-18 минути. Извадете, когато ръбчетата и изпъкналата част се зачервят. Оставете тиквите да изстинат върху тавата за печене за около 5 минути, след което ги прехвърлете върху решетка за охлаждане. 






Коментари

  1. Radiant brilliance in your post! Insightful, well-articulated, and a pleasure to read. Thanks for sharing your valuable perspective.

    ОтговорИзтриване
  2. Grateful for your commitment to quality content. Your post was excellent.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни