Мини тиквени пайове
Ако и вие обичате вкуса на тиквите, вижте моите предложения и се вдъхновете да я опитате в някоя от рецептите, които съм приготвяла. Разгледайте ги тук.
Мини тиквени пайове
Общо време: 42 минути
Излизат: 13 бр ( според формата на шаблона, който си отрежете)
Моят шаблон е с ширина 9 см и височина 7 см ( без дръжката)
Съставки
Тесто за пай
250 г брашно
50 г бадемово брашно
130 г студено кокосово олио масло(ако не сте веган)
5-6 с.л. студена вода или колкото да се събере тестото на топка
60 г пудра захар
1/4 ч.л. сол
Пълнеж за пай
120 г веган крем сирене, стайна температура ( може да се замени с обикновено)
60 г кокосова захар
180 г тиквено пюре
1/2 ч. л. подправка за тиквен пай
щипка сол
растително мляко или 1 яйце
100 г еритритол или гранулирана захар
1 ч. л. смляна канела
Инструкции
Тесто за пай
1. За хрупкавата коричка смесете всички съставки без водата в блендер. Пулсирайте до получаваненто на песъчлива смес, подобна на галета. Добавете на части водата, докато тестото се обедини в топка. Извадете, омесете леко, колкото да получите свързана топка тесто- това са няколко движения само. Не искаме глутенът да се развие, а само да съберем тестото.
250 г брашно
50 г бадемово брашно
130 г студено кокосово олио масло(ако не сте веган)
5-6 с.л. студена вода или колкото да се събере тестото на топка
60 г пудра захар
1/4 ч.л. сол
2. Разточете го между хартия за печене с дебелина около 3-5 мм. Отстранете горния слой хартия и с помоща на шаблона отрежете тикви. Наредете в тава, покрита с хартия на разстояние около 3 см една от друга. Поставете в хладилника. Съберете на топка останалото тесто и повторете, докато свършите тестото. Направете четен брой тикви. На половината от тиквите, след като сте охладили ( по-лесно се режат) отрежете 4 дъгообразни прореза, като външните са по-дълги ( вижте снимките).
Междувременно пригответе пълнежа.
Пълнеж за пай
1. В купа пасирайте гладко сиренето, кокосовата захар, тиквеното пюре, солта и подправката.
120 г веган крем сирене, стайна температура ( може да се замени с обикновено)
60 г кокосова захар
180 г тиквено пюре
1/2 ч. л. подправка за тиквен пай
щипка сол
2. Загрейте фурната до 200 С.
3. Извадете от хладилника първата тава с тикви. Напълнете центъра на всяка тиква с 1 пълна супена лъжица от плънката. Оставете малка граница около ръба на всяка тиква.
4. Разбийте яйцето с около 2 ч.л вода. Намажете граница на всяка напълнена тиква с яйце. За веган вариант - с растително мляко.
растително мляко или 1 яйце
5. Върху тиквите с плънка поставете тези с разрезите. С вилица притиснете краищата. Намажете с растително мляко или с разбитото яйце.
6. В малка купичка разбъркайте канелата и захарта. Поръсете всяка тиква с канелената захар.
100 г еритритол или гранулирана захар
1 ч. л. смляна канела
7. Пече се 15-18 минути. Извадете, когато ръбчетата и изпъкналата част се зачервят. Оставете тиквите да изстинат върху тавата за печене за около 5 минути, след което ги прехвърлете върху решетка за охлаждане.
It looks so good and I would eat these
ОтговорИзтриванеRadiant brilliance in your post! Insightful, well-articulated, and a pleasure to read. Thanks for sharing your valuable perspective.
ОтговорИзтриванеGrateful for your commitment to quality content. Your post was excellent.
ОтговорИзтриване