Кокосови барчета с ананас




Тези кокосови барчета се приготвят от четири съставки, без печене и са лесни дори за начинаещи. 

Оформяла съм и като торта и ако имате повод, бихте могли да оформите и вие. От останалия ананас изсуших цветя, които също са любимо лакомство. За целта, след почистването на ананаса, отделих 200 г за барчетата, а останалия нарязах на филийки с дебелина около 1,5 см ( без да отстранявам централната част). Поставям парченцата във форма за мъфини и ги поставям във фурната на 80 С за няколко часа при леко отворена врата. Целта е да се изсушат във форма на цвете. Бихте могли и в дехидрататор, като ги сушите отначало хоризонтално на решетките и след като поизсъхнат, но са още гъвкави да поставите в силиконови или хартиени формички за мъфини, за да им придадете заобленост.


Кокосови барчета с ананас 

Съставки

200 г почистен ананас 

100 г бадемово брашно

200 г кокосова паста/ тахан, разтопен

100 г настърган кокос 


Инструкции

1. Пасирайте ананаса в блендер.

2.  Смесете с бадемовото брашно, кокосовия тахан и 3-4 с.л. кокос. Отново пасирайте за по-равномерна текстура.

3.  Застелете правоъгълна форма с хартия за печене, поръсете с кокос и изсипете сместа. Изравнете. Поръсете и отгоре с настърган кокос и оставете в хладилника за поне три часа или за цяла нощ.

4. Нарежете на квадрати. Съхранявайте останалото в хладилник.




Коментари

Какво сте гледали в последните 7 дни