Кокосови барчета с ананас
Тези кокосови барчета се приготвят от четири съставки, без печене и са лесни дори за начинаещи.
Оформяла съм и като торта и ако имате повод, бихте могли да оформите и вие. От останалия ананас изсуших цветя, които също са любимо лакомство. За целта, след почистването на ананаса, отделих 200 г за барчетата, а останалия нарязах на филийки с дебелина около 1,5 см ( без да отстранявам централната част). Поставям парченцата във форма за мъфини и ги поставям във фурната на 80 С за няколко часа при леко отворена врата. Целта е да се изсушат във форма на цвете. Бихте могли и в дехидрататор, като ги сушите отначало хоризонтално на решетките и след като поизсъхнат, но са още гъвкави да поставите в силиконови или хартиени формички за мъфини, за да им придадете заобленост.
Кокосови барчета с ананас
Съставки
200 г почистен ананас
100 г бадемово брашно
200 г кокосова паста/ тахан, разтопен
100 г настърган кокос
Инструкции
1. Пасирайте ананаса в блендер.
2. Смесете с бадемовото брашно, кокосовия тахан и 3-4 с.л. кокос. Отново пасирайте за по-равномерна текстура.
3. Застелете правоъгълна форма с хартия за печене, поръсете с кокос и изсипете сместа. Изравнете. Поръсете и отгоре с настърган кокос и оставете в хладилника за поне три часа или за цяла нощ.
4. Нарежете на квадрати. Съхранявайте останалото в хладилник.
Коментари
Публикуване на коментар