Царевица с билково масло
Царевица с билково масло
Съставки:
за маслото
250 г масло на стайна температура-краве или веган на блок
1 скилидка чесън
сол на кристали
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
3 с.л. сибирски лук, нарязан на ситно
4 с.л. копър, нарязан на ситно
2 с.л. магданоз, нарязан на ситно
кората на 1 лимон, ситно настъргана
1 с.л. семена от копър, стрити в хаванче
1 равна с.л. сол на люспи
венчелистчета от невен
царевица на кочани
Инструкции:
1. Поставете маслото в средно голяма купа. Добавете всички продукти и разбъркайте всички съставки с шпатула.
2. Прехвърлете в стъклена кутия или ниски бурканчета. Може да поставите в хартия за печене и да оформите няколко цилиндъра. Оставете да се охлади.
Съхранявайте в хладилник или фризер.
След като е готово маслото, сварете царевицата. Аз използвам тенджера под налягане, защото става по-бързо.
3. Почистете царевичните кочани от шумата и поставете в тенджерата под налягане. Добавете около 10-15 см вода. Затворете капака и варете 20 минути. Преди отваряне освободете парата. Аз го правя като поставя тенджерата под струя студена вода за няколко секунди.
Да ви е сладко! Ще се радвам да споделите, ако приготвите!
Коментари
Публикуване на коментар