Чийзкейк тарт с касис, малини и боровинки- веган- Currant, raspberry and blueberry cheesecake tart - vegan
Днес при мен е лежерен дъждовен ден. Време е за книжка, чаша чай и вкусен сладкиш. Ето го и днешното предложение- един лек и вкусен тарт с различни плодчета, които в момента са в изобилие. Приготвянето е лесно, вкусът-лек и освежаващ. Насладете се и вие.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaFd6u2tHzKXZYg3bLkdKuM8byuKLe-iAjbVJQm9-1rEbIWKSuqkGXA7s1OvADusgXS0hLT27lthQZaC7CsWmA1CkpQ112Al5sK5_9AR1lLOuaRulP5W_xqwx4IIkM3tPwWTDwmuoKKKrJoGeKrJJDKS9r-gkvRxN9iiflF_6jY3AAxiYmk6TFGEu8cNM2/w480-h640/IMG-53c42d00f851714b57c952771f6deeba-V.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilMJ6FVm3NKRO3RG0JIeJ6LGOCascb4rJCLkC-WCHODRtFGr24DyNFAAFRA0Hnr2otBcjOnpKi8EsyCyD4iIL2BrzTYxHNAeT8IrRNpF7RhKHfT8lPdZ1ToA_5B0VcOWO1-IKavoZR83TVZwuP4pjQx-FEY2Fj_a0SC9GWFTy7RShp3mF7ltr5o3fDRxwh/w480-h640/IMG-46c793329758bb96897d2187282f9c0b-V.jpg)
форма - 26-28 см
Съставки
Кора:
210 г брашно
50 г еритритол/захар/ ксилитол
1 щипка сол
100 г веган масло/краве масло
1 с. мляко-растително или животинско
1 с.л. ледена вода
Пълнеж:
20 г нишесте
4-5 с.л. мляко- растително или животинско
250 г копринено тофу
30 г еритритол/захар/ксилитол или няколко капки стевия
1 ванилова шушулка, само семенцата
1 ч.л. куркума( за цвят)
200 г плодчета-малини, боровинки, червен касис
Инструкции:
1. За кората- От брашното, подсладителя, солта и маслото пригответе смес подобна на влажен пясък. Поставете брашното, солта, маслото и подсладителя в чопър или както показвам в това видео( 1 минута)
210 г брашно
50 г еритритол/захар/ ксилитол
1 щипка сол
100 г веган масло/краве масло
2. Добавете водата и млякото и съберете на топка. Покрийте с восъчна кърпа или свежо фолио. Приберете в хладилника за 20 минути.
1 с. мляко-растително или животинско
1 с.л. ледена вода
3. Намажете формата с масло. Разточете върху хартия за печене тестото на кора с дебелина 1 см- 1 1/2 см , с диаметър, колкото е дъното на формата + височината на стените+1 см. Прехвърлете тестото във формата. Махнете хартията. Притиснете към дъното и стените на формата. Прекарайте точилката по ръба на формата и излишното тесто ще се отдели в страни. Запазете опаковано във фризера или направете веднага малки галети.
4. Надупчете дъното с вилица и приберете във фризера за 10 минути.
5. Загрейте фурана на 200 С.
6. Печете 15 минути. Не са необходими тежести. Надупчването на тестото се прави с тази цел. Извадете от фурната. Не я изключвайте.
7. Докато коричката се пече, пригответе пълнежа. Разбъркайте нишестето с млякото.
20 г нишесте
4-5 с.л. мляко- растително или животинско
8. Смесете тофуто, еритритола, ванилията, куркумата и разбърканото нишесте в купа и разбийте или пасирайте до гладка смес.
250 г копринено тофу
30 г еритритол/захар/ксилитол или няколко капки стевия
1 ванилова шушулка, само семенцата
1 ч.л. куркума( за цвят)
9. Прехвърлете сместа в изпечената кора. Добавете плодовете.
200 г плодчета-малини, боровинки, червен касис
10. Печете 25 минути, докато се сместа се зачерви леко и се втвърди.
Оставете да се охлади около 40 минути и сервирайте.
Коментари
Публикуване на коментар